Freni patlayan İETT otobüsü, araçlara vurarak durdu: 12 yaralı!

Yenikapı'da bugün öğle saatlerinde korkunç bir kaza yaşandı. İddialara göre freni patlayan bir İETT otobüsü, önündeki araçlara vurarak durabildi. Bir motosikleti altına alan otobüs, trafikte korku dolu anlara neden oldu. Görgü tanıkları, 12 kişinin yaralandığı kazayı anlattı.

YAŞAM 06.09.2022, 15:12 07.09.2022, 10:24 Hakan Öksüz
Freni patlayan İETT otobüsü, araçlara vurarak durdu: 12 yaralı!

İstanbul Yenikapı'da saat 13.00 civarında korkunç bir kaza gerçekleşti. Sahil yolunda yaşanan kaza, freni patladığı öne sürülen bir İETT otobüsü nedeniyle meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Yenikapı istikametinde seyreden 34 ZM 9232 plakalı otobüsün freni patladı. Otobüsün kontrolünü kaybeden sürücü, önünde bulunan araçlara çarptı. Bir motosikleti altına aldıktan sonra bariyerlere çarparak durabilen otobüs, trafikte korku dolu anların yaşanmasına yol açtı.

12 kişi yaralandı

Kontrolden çıkan İETT otobüsünde herhangi bir yolcunun bulunmadığı kaydedildi. Kazada 7 aracın hasar gördüğü, İETT şoförünün de aralarında yer aldığı 12 kişinin yaralandığı ifade edildi. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Kaza bölgesinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, hastanelere sevk edildi. 

Otobüsü teslim eden şoför, kaza bölgesine geldi

Vardiyasını bitiren ve otobüsü teslim ettikten sonra kaza haberini alan şoför, olay yerine geldi. Haberi alınca hemen kaza bölgesine geldiğini söyleyen şoför, "Ben de ne olup bittiğini bilmiyorum. Otobüsü sabah kullandım, vardiyam bitince diğer şoför arkadaşa teslim ettim. Arkadaşın durumuyla ilgili bilgi vermediler. Freni patlamış otobüsün." dedi.

Görgü tanığı Aydın Aydemir: "Bir kişinin ayağı koptu"

Olay yerinde bulunan görgü tanıkları, kaza anında yaşananları anlattı. Otobüsün önce bir arabaya, daha sonra ise motosiklete çarptığını kaydeden Nedim Şahsi, "Daha sonra bir taksiye çarptı. 3-4 yaralı görebildim." diye konuştu. Bir başka görgü tanığı olan Aydın Aydemir ise "Motorcuyu kaldırıma fırlattı. Bir kişinin ayağı koptu, ambulansla götürdüler." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)