“Profesyonel Türk Dadı” furyası başladı: Maaş oranları dikkat çekti

Daha öncesinde Türkmenler, Özbekistan ve Filipinliler diye bilinirken, şu an da “Profesyonel Türk Dadı” furyası görülmeye başlandı. Üniversite eğitimi almamış olan dadıların maaşları edindikleri tecrübelere göre belirleniyor.

YAŞAM 06.09.2022, 15:44 06.09.2022, 16:35
“Profesyonel Türk Dadı” furyası başladı: Maaş oranları dikkat çekti

Türkmenler, Özbekler ve Filipinliler derken şu anda da neredeyse bir müdür kadar maaş talebinde bulunan profesyonel Türk dadılar, sadece aldıkları ödemelerle değil istekleriyle de gözleri üzerlerine çevirdi. Evde çocuğun ihtiyaç ve bakımlarıyla ilgilenen bu dadıların maaşları yabancı dadılara oranla daha yüksek. Edinilen bilgilere göre, aileler bu dadılara maaş olarak 30 bin ve 50 bin lira arasında ödeme yapıyor.

Sadece çocuklara eğitim vermiyorlar

Üniversite mezunu olmaya gerek olmayan bu iş, yalnızca tecrübe istiyor. Ailelerin daha çok tercih ettiği bu profesyonel Türk dadılar, yeni doğan bebekler 3 yaşına gelene kadar davranış, beslenme ve uyku gelişimi ve tuvalet alışkanlığı gibi eğitimlerini veriyor.

Gün içinde çocuğun bütün davranışlarını tek tek not alan ve gelişimi her an takip eden bu dadılar, yalnızca çocukları eğitmiyor. Dadılar, baba ve annelere çocuk eğitimi adına ile ilgili dersler veriyor.

Ailelere belirli koşullar sunuyorlar

Dadılar yalnızca yüksek maaş almaları ile dikkat çekmiyor. Bunun yanı sıra çocuklarına bakacakları evlerde ebeveynlere belirli koşullar sunuyor. Özel şoför isteminde bulunan dadılar, toplu taşıma kullanmayı kabul etmiyor. Uçak yolculuklarını ise yalnızca “business sınıf” kategorisinde gerçekleştiriyorlar.

Dadıların uzmanlık alanları değişiklik gösterebiliyor. Bazı dadılar prematüre (erken doğan) bazıları ise ikiz-üçüz-dördüz bebekler konusunda daha tecrübeli. Dadıların iş bulabilmek adına kendilerini tanıttığı internet siteleri de bulunuyor. Sertifikaları ve özgeçmişlerini bu sitelere yükleyen dadılar, çocuk eğitimi ile ilgili referanslarını da burada paylaşıyor.

Pandemi fiyatları etkiledi

Son zamanlarda özellikle İstanbul'da çocuk ve bebek bakıcısı bulabilmek fazlasıyla zorlaşmış bir durumda. Salgının ardından aileler çoğunlukla yatılı bakıcı tercih etmeye başlamıştı. Pandemi zamanında yabancı bakıcılar ülkeye girememesi ve döviz kurunda meydana gelen yükseliş sebebiyle fiyatlar da artmıştı.

Bakıcıların aylık maaşları ise döviz kurunda yaşanan dalgalanma ve pandemi sebebiyle 6 bin lira ile 15 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. Çocuk bakıcıları en fazla Özbekistan, Türkmenistan ve Filipinler’den tercih ediliyor.

Yorumlar (0)