Flamingolar İzmit Körfezi’nde görsel şölen oluşturdu

Kocaeli’nin dört bir tarafına yapılan arıtma tesisleriyle temizlenen İzmit Körfezi’ni bu sene de mesken edinen flamingolar, Kocaeli sahillerinde görsel şölen oluşturdu.

YAŞAM 17.10.2021, 16:09 18.10.2021, 10:37
Flamingolar İzmit Körfezi’nde görsel şölen oluşturdu

Kocaeli’de yapılan arıtma tesisleri İzmit Körfezi’nin temizlenmesiyle ve kuşların göç yolunda konaklama merkezi olmasında mühim bir rol oynadı. Her gün daha da temiz bir hale gelen körfez, flamingolarla da adeta görsel şölen oluşturdu. Eğri boyunları, uzun ince bacakları ve gül rengi tüyleriyle flamingolar, sonbaharın ilk günlerinde tekrar İzmit Körfezi’ne misafir oldu.

Göç eden su kuşlarının beslenme ve dinlenme noktası oldu

Bir zamanlar çevre kirliliğiyle adı anılan, pis koku ve gri görünüm sebebiyle yanına yaklaşılamayan İzmit Körfezi, Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu alt yapı çalışmaları, arıtma tesisi, karadan, havadan ve denizden süren sıkı denetimlerle tekrar eski güzel günlerine kavuştu. Su üstü ve su altı canlı varlığının her gün arttığı İzmit Körfezi, sıcak yerlere göç eden su kuşlarının beslenmek ve dinlenmek için tercih noktası haline geldi.

İzmit Körfezi’ne olan bağlılıkları fotoğraflara yansıdı

Zaman zaman kalp şeklindeki sürülerle gezintiye çıkan flamingolar suyun üzerinde adeta görsel şölen oluşturdu. Göç eden su kuşlarının beslenmek ve dinlenmek maksadıyla mesken tuttuğu körfez, şu anda flamingolar başta olmak üzere pek çok su kuşuna ev sahipliği yapıyor. Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sıkça temizlenen sulak alan, avlanmanın gerçekleştirilmemesi için ilgili müdürlükler tarafından koruma altına alındı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sulak alan 7/24 gözetim altında tutuluyor.

Yorumlar (0)