Fırtına ve sağanak geliyor

Meteoroloji, Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimleri için bugün kuvvetli rüzgar ve yer yer kısa süreli fırtına uyarısı yaparken, Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu için de sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi.

YAŞAM 29.07.2020, 10:12
Fırtına ve sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün yurdun kuzeydoğu kesimlerinde havanın parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olmasının beklendiğini duyurdu.

Yerel olmak üzere Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, diğer yerlerde havanın az bulutlu ve açık olacağını bildirdi.

Hava sıcaklığı ise yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece düşecek. Diğer yerlerde hava sıcaklığı 1 ila 3 derece artacak.

Rüzgâr

Rüzgâr, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarıyla güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde (Ağrı, Bitlis, Hakkari, Muş, Şırnak, Van) kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde rüzgâr oluşması bekleniyor. Kısa süreli fırtınanın 40-70 kilometre/saat hızla esmesi öngörülüyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve fırtına sebebiyle olumsuzlukların yaşanmasının muhtemel olduğunu, tedbir alınması ve dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)