Dikkat! Altın fiyatlarında düşüş için tarih verildi

Uzmanlar, bu hafta itibarıyla kâr satışlarının gerçekleşebileceğini belirterek, altın fiyatlarının gerileyebileceğini ifade ediyor. 

EKONOMİ 29.07.2020, 10:18
Dikkat! Altın fiyatlarında düşüş için tarih verildi

Altın fiyatları, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Avrupa Birliği'nde (AB) duyurulan yeni teşvik paketleri, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Çin arasında yaşanan gerilim ve global ekonomilere ilişkin kaygıların artış göstermesi gibi sebeplerle destek buldu. 

Söz konusu fiyatlar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış göstermesi, politik gerilimler, doların zayıf seyretmesi ve negatif reel faizler nedeniyle yükseldi. 

Uzmanlar, altına yönelik talebin artış göstermesiyle birlikte geçtiğimiz hafta metal fonlarına 3.8 milyar dolar girdiğini ve Borsa Yatırım Fonu (ETF) girişlerinin 6 senenin zirvesine çıktığını belirterek, bu hafta itibarıyla altın fiyatlarında kâr satışlarının gerçekleşebileceğini kaydediyor. 

8 haftadır yükselmeye devam eden ve rekor kıran altın fiyatlarının, güç toplamak amacıyla gerileyebileceği ifade ediliyor. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten konuya ilişkin açıklama geldi. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, Amerika Merkez Bankası'nın (FED) güçlü dolar söyleminin, dolar varlıklarında kısa süreli bir toparlanma getirebileceğine dikkat çekerek, bunun yaşanması halinde kısa vadede altının gram fiyatının 408 TL'ye kadar, altının ons fiyatının 1.895 dolara kadar gerileyebileceğini ifade etti. 

Memiş, aşağı yönlü düzeltme hareketlerinin Ağustos ayında sürebileceğini kaydederek, alım için vatandaşların acele etmemeleri konusunda uyarıda bulundu. 

Geri çekilmelerin teknik anlamda kademe kademe olacağını aktaran Memiş, Ağustos ayının bitimine kadar 1.740 dolar seviyelerinin test edilebileceğini belirtti.

Memiş, altının ons fiyatlarında yaşanan düşüşlerden altının gram fiyatının etkileneceğini ve 385 TL'ye kadar gerileyebileceğini söyledi. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Çin arasında yaşanan gerginlik sebebiyle dolardaki değer kayıplarının devam ettiğini ve dolar endeksinin 93,78 düzeyine gerilediğini kaydeden Memiş, Amerika Merkez Bankası'nın (FED) düzenleyeceği toplantının dolar varlıkları ile emtia fiyatlarının üstünde etkisini göstereceğini aktardı. 

Memiş, doların değer kayıplarını devam ettirmesiyle altın fiyatlarının yükselmeye devam ettiğini ve bu hafta itibarıyla söz konusu fiyatların baskı altında kalabileceğini belirterek, iki günlük yükselişin ardından kâr satışlarının gerçekleşebileceğini, bu nedenle altının gram fiyatının 420 TL'nin altında, altının ons fiyatının ise 1.900 doların altında kapanabileceğini ifade etti. 

Yorumlar (0)