Fethiye'den Yunanistan'a kaçacaklardı: FETÖ şüphelileri yakalandı

Muğla'nın ilçesi Fethiye üzerinden Yunanistan'a kaçma girişiminde bulunan FETÖ şüphelileri ekipler tarafından yakalandı.

YAŞAM 09.09.2022, 15:05 10.09.2022, 16:56
Fethiye'den Yunanistan'a kaçacaklardı: FETÖ şüphelileri yakalandı

Muğla'nın ilçesi Fethiye açıklarında PDY/FETÖ mensubu oldukları öne sürülen biri aranan 17 şahıs, yelkenli tekne ile Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı.

Teknede birçok meslekten kişi bulunuyordu

İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, PDY/FETÖ mensubu olduğu sebebiyle aranan ve FETÖ/PYD mensubu olmaktan taraflarına başlatılan duruşmaların istinaf mahkemelerinde olduğu belirlenen 17 şahsın yelkenli tekne ile Yunanistan’a geçmeyi planlıyordu. Ancak güvenlik ekiplerine gelen ihbarın sonrasında, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından, tekne İblis Burnu bölgesinde durduruldu. Tekne içerisinde komiser yardımcısı, polis memuru, öğretmen ve emniyet müdürü olmak üzere 4'ü kadın 17 şahıs yakalandı.

Adliyeye sevk edildiler

Operasyon sırasında gözaltına alınan tekne kaptanı G.K. de “Göçmen kaçakçılığı” ve “FETÖ üyelerine yardım” suçlamalarıyla hakim karşısına çıkacak. İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen şüpheliler ise işlemlerinin sonrasında adliyeye gönderildi.

Yorumlar (0)