Çöp evde bulunmuştu: Cem Muhammet’ten sevindirici haber

Bursa’da çöp evde oldukça bitkin bir bulunmasının ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alınan Cem Muhammet’ten mutlu eden haberler geldi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın ziyarette bulunduğu Muhammet ile masa tenisi oynaması ve sağlık durumunun iyi gözükmesi dikkatlerden kaçmadı.

YAŞAM 09.09.2022, 16:02 09.09.2022, 16:04
Çöp evde bulunmuştu: Cem Muhammet’ten sevindirici haber

Bursa’da olumsuz şartlarda hayatını sürdürdüğü çöp evde bulunduktan sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi edilen Cem Muhammet, devlet koruması altına alınmıştı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan Muhammet’in kaldığı Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı olan Antalya Çocuk Evleri Sitesi’ne ziyarette bulundu.

Sohbet etti, masa tenisi oynadı

Rektör Özkan’a Antalya Çocuk Evleri Sitesi yöneticileri ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Halil Atik’te eşlik etti. Devlet korumasında olan çocuklarla ve Cem Muhammet ile vakit geçiren Rektör Özkan’ın çocuklarla sohbet etmesi ve masa tenisi oynaması dikkat çekti.

“Onu mutlu ve sosyalleşmiş görmek beni sevindirdi”

Cem Muhammet’te görülen ilerlemeden dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Cem hastanemize 25 Temmuz günü geldi. Burada yapılan tetkiklerde 17 kilo olduğunu gördük. Hareket etme konusunda fazlasıyla güçlük yaşıyordu. 21 gün süren tedavinin ardından Cem’i taburcu etmiştik. O zaman kolaylıkla yürüyordu ve sağlığına kavuşmuştu. Taburcu olmasının ardından devlet korumasına alındı. Ziyarette bulunmak adına Cem Muhammet’in buraya alışmasını bekledik. Cem’i bu kadar sosyalleşmiş ve mutlu şekilde görmek beni çok sevindirdi.” ifadelerini kullandı.

Rektör Özkan, “Koruyucu ailelik” çağrısı yaptı

Antalya Çocuk Evleri Sitesi’nde bulunan koruma altında diğer çocukların da Cem Muhammet ile arkadaş olduğunu aktaran Rektör Özkan, “Cem Muhammet sayesinde diğer çocukları görmek fırsatı da bulmuş oldum. Karşı karşıya kaldığım tablo beni fazlasıyla duygulandırdı. Hepsi terbiyeli ve çok akıllı çocuklar. Devletimiz çocuklarımız adına bütün olanakları sağlamış. Maddi anlamda bir ihtiyaçları bulunmuyor ancak manevi açıdan özel hissetmeye ve sevgiye ihtiyaçları hep var. Bu durum da sadece bir aile ile beraber olabilir. Bu hususta da “koruyucu ailelik” diye adlandırdığımız bir sistem bulunuyor. Ben bu fırsat sayesinde herkese bir çağrı yapmak istiyorum. Fırsatı olan kişiler lütfen evlerini bu evlatlara açsın. Dünyada yaşayabileceğiniz en büyük kazanımlardan bir tanesi bu olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Birçok konuda teşvik sağlanıyor

Emine Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirilen koruyucu ailelik sistemi için bilgilendirme sağlayan Rektör Özkan, “Devlet tarafından bu sistem adına önemli teşvikler sağlanıyor. Devletimiz, çocukların servis ücretini, eğitim masrafları gibi birden fazla hususta yardımcı oluyor. Bu noktada ailelere de büyük bir maddi zorluk yüklenmemiş oluyor. Velayet kısmında da bir sorumluluk bulunmuyor. Devletimizin sadece tek istediği sıcak bir aile ortamı sağlanması.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)