Ezan sesine hasret kaldılar: İmam hem var hem yok

Erzurum’un Köprüköy ilçesine bağlı Duatepe Mahallesi'nde imamlık yapan İbrahim C., 1 senedir görev yaptığı mahalleden tayininin çıktığını söyleyerek ayrıldı. Son altı aydır ezan sesine hasret kalan köy halkı, imamların geleceği günü dört gözle bekliyor.

YAŞAM 06.10.2021, 00:07 06.10.2021, 14:58
Ezan sesine hasret kaldılar: İmam hem var hem yok

Köprüköy ilçesine 40 kilometre mesafedeki 400 nüfuslu Duatepe Mahallesi'nde benzerine çok az rastlanan bir olay meydana geldi. Köy halkının aktardığı bilgilere göre, Mayıs 2020 tarihinde köye imam olarak atanan İbrahim C., mahallede 1 sene görev yaptıktan sonra köy halkına tayininin çıktığını söyleyerek taşındı. Mahalleli ise gelecek olan yeni imamı uzun süre beklese de köye imam gelmedi. Bunun üzerine müftülükle iletişime geçen köy halkı, halihazırda İbrahim C.’nin köyde imam olduğunu öğrendi. Gerçeği öğrenen mahalleli, müftülüğe başvuruda bulunarak imamlarını geri istedi.

Ezan sesine altı aydır hasret kalan köylüler, cuma namazları haricinde imamı olmayan camiye gidemiyor. Yetkililerden yardım talep eden köy halkı, kısa süre içinde imamlarına kavuşmayı bekliyor.

"Ezan sesine hasret kaldık"

Mahalle halkından Raşit Yılmaz, camilerinin olduğunu fakat imamlarının olmadığını söyleyerek, “Uzun süredir imamımız yok. Cumadan cumaya kendi olanaklarımızla namaz eda ediyoruz. Neden gittiğini hala anlamış değiliz. Ezan sesine hasret kaldık." dedi. 

Salih Yıldız ise “Camimiz imamsız kaldı. Ezan okuyacak kimse yok. Ezan okuyan da kalmadı namaz kılan da." diye konuştu. 

İsak Karaca da imamın tayinin çıktığını dile getirerek, “Camimizin birkaç sorunu var. İmam olmadığı için çocuklarımız da Kur'an-ı Kerim kursuna gidemiyor." sözlerini sarf etti. 







Yorumlar (0)