Evlat nöbeti bin 168’nci gününde: “Orası cehennem, geri dönün”

Evlatlarının terör örgütü PKK mensupları tarafından zorla dağa götürüldüğünü ifade eden Diyarbakır anneleri evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor.

YAŞAM 13.11.2022, 10:49 14.11.2022, 08:09
Evlat nöbeti bin 168’nci gününde: “Orası cehennem, geri dönün”

3 Eylül 2019 senesinde HDP il binasının önüne gelen ve oturma eylemine başlayan Diyarbakır anneleri, büyük bir irade ve kararlılıkla buradan ayrılmıyor. Oturma eyleminde bin 168 güne girilirken, aileler evlatlarına “Geri dönün” çağrısını yineliyor. Aileler evlatlarını PKK’nın elinden almadan HDP il binasının önünden ayrılmayacaklarını ifade ediyor.

“Zorla götürdüler”

Şanlıurfa’nın ilçesi Ceylanpınar’dan yola çıkan ve HDP Diyarbakır il başkanlığı binasına gelen anne Zeliha Eslek, oturma eyleminden çocukları gelene kadar vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. Zeliha Eslek, 6 sene önce oğlu İsa’nın terör yapılanması PKK mensupları tarafından zorla götürüldüğünü ileri sürdü.

“Bir haber ver, yaşadığından haberimiz olsun”

HDP il binasının önünden oğluna seslenen Eslek, “Şanlıurfa’nın ilçesi Ceylanpınar’dan Diyarbakır’a evlat nöbeti adına geldim. Evladımı 6 sene önce PKK kaçırdı. Devletimiz tarafından yapılan çalışmalarda, oğlumun Suriye’de olduğunu öğrendim. Oğluma seslenmek istiyorum. Eğer beni duyuyor veya görüyor ise lütfen dediklerimi dinlesin. Oğlum bak burada 38 aile çocuğuyla bir araya geldi. Sen de artık devletimize gel ve teslim ol. Yaşıyorsan bizlere en azından bir haber ver. Bu şekilde yaşadığını anlayalım. Bütün aile senin özlemini çekiyoruz. Bak buradan korkma, özgürlüğe ulaşacaksın. Teslim olmanız durumunda ceza verilmeyecek. Durduğun yer cehennemdir. Sana göre bir yer değildir.” dedi.

Yorumlar (0)