Eskişehir’de 5 ton kaçak benzin ele geçirildi

Jandarma tarafından Eskişehir’de durdurulan bir tırın dorsesindeki 7 farklı tankın içinden 5 ton kaçak benzin yakalandı.

YAŞAM 25.08.2021, 16:38 26.08.2021, 17:51
Eskişehir’de 5 ton kaçak benzin ele geçirildi

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları sonucunda kaçak yollardan temin edilen kaçak akaryakıtın, Bursa'dan Nevşehir'e tır ile götürüleceği haberi alındı. 

5 ton kaçak benzin yakalandı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alınan tır, Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Yahnikapan Mahallesi'nde bulunduğu tespit edildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Odunpazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yolda durdurulan tırda gerçekleştirilen detaylı aramada; dorsesinde farklı kargo malzemeleri bulunmak suretiyle saklanmış bir şekilde bin litrelik 7 farklı IBC tankın içinde 5 tona yakın benzin ele geçirildi. 

KOM Şube ekipleri tarafından 'Ulusal Marker Saha Kontrol Cihazı' ile yakalanan benzinde gerçekleştirilen ölçümde, ‘geçersiz’ netice alınmasıyla birlikte akaryakıta el konuldu. Yakalanan akaryakıt, Milli Emlak Müdürlüğü akaryakıt yetkililerine teslim edildi. Tır sürücüsü A.G.’nin ise gözaltına alındığı açıklandı.

Yorumlar (0)