Eskişehir’de 370 bin lira dolandırılan şahıs, 155’i arayınca dolandırıcılarla konuştu 

Eskişehir’de yaşayan 73 yaşındaki S.Y., kendisini polis olarak tanıtanlar tarafından arandı ve para istendi. Yaşlı adam, 370 bin lirasını dolandırıcılara verdi. Sonradan durumu anlayan ve dolandırıcıları şikayet etmek için 155’i arayan S.Y., nasıl olduysa dolandırıcılarla bu numara üzerinden konuştu. Adeta kısır döngüye giren mağdur adam, Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifade ile soruşturma başlattı. 

YAŞAM 24.12.2021, 16:03
Eskişehir’de 370 bin lira dolandırılan şahıs, 155’i arayınca dolandırıcılarla konuştu 

Eskişehir’de yaşayan evli ve 2 çocuk babası 73 yaşındaki S.Y., evindeki sabit telefon üzerinden arandı. Kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılarla görüşen adam, verilen banka hesabına, hesabındaki 370 bin lirayı gönderdi. Bir şekilde kendisini ikna etmeye çalışan dolandırıcılara karşı “Size inanmıyorum.” dediğini belirten S.Y., hiç ummadığı bir cevapla karşılaştı. “Bize inanmıyorsan telefonu kapatıp 155 Polis hattını ara.” diyen dolandırıcılar dinleyen S.Y., telefonu kapattığı gibi 155’i aradı.  



Dolandırıcılar, her türlü oyunu oynadı  

Polis hattına bağlanan dolandırıcılar, S.Y.’ye aynı şekilde yanıt verdi. Böylelikle dolandırıcıların polis olduğuna inanan mağdur adam, önce 220 bin sonra da 150 bin olmak üzere toplam 370 bin lirasını dolandırıcıların banka hesabına aktardı. Telefon görüşmesini sonlandırıp parayı gönderdikten yaklaşık 1 saat sonra dolandırıldığını anlayan mağdur, soluğu emniyette aldı. 



Paralel hat çekerek telefonlara bağlanmışlar 

Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip şikayette bulunan S.Y.’nin durumuyla ilgili soruşturma başlatıldı. İlk belirlemelere göre S.Y.’nin kaldığı apartmanı tespit eden ve apartman önündeki telefon kutusunun üzerinden bir paralel hat çekerek dışarıya gönderilen çağrıları kendilerine yönlendiren dolandırıcılar için bu ilk değildi. Kimliği kısa sürede tespit edilen şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı. 

Yorumlar (0)