Eşinin Facebook hesabına giren kadına “gizliliği ihlal” cezası 

Bir kadın, boşanma davası sırasında kocasının Facebook hesabına gizlice girdi ve kocasının kendi ailesiyle yaptığı konuşmaları kaydetti. Ceza Genel Kurulu, kadının, “haberleşmenin gizliliğini ihlal” cezası alması gerektiğine hükmetti. 

YAŞAM 01.06.2021, 17:04 02.06.2021, 09:26
Eşinin Facebook hesabına giren kadına “gizliliği ihlal” cezası 

Eşi ile geçimsizlik yaşayan ve bu sebeple boşanma davası açan kadın, dava sürecinde kullanılması amacıyla eşinin Facebook hesabına girdi. Gizlice girdiği hesapta kocasının kendi ailesi ile olan konuşmalarını indirerek e-mail adresine kopyaladı. Kadın, kocasının kendisine hakaret ettiği satırları okurken öfkesine yenik düşerek maili kocasına da gönderdi. Bu olay karşısında öfkelenen koca, boşanma aşamasında olduğu eşini “gizliliği ihlal” suçu sebebiyle mahkemeye şikayet etti.

Hapis istemiyle dava açıldı

Öfkeli koca, eşinin işlediği “haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçu sebebiyle hapis istemiyle dava açtı. 2 yıllık hapis istemiyle açılan dava sonucunda Aile Mahkemesi, çifti tek celsede boşadı. Asliye Ceza Mahkemesi ise hapis istemiyle açılan davayı “tarafların birbirlerinin hesaplarını kullanabildiği ve şifrelerini bildiği” gerekçesiyle reddetti. 



Fakat hapis isteğinde kararlı olan koca, temyize gitti. Böylece Yargıtay 12. Ceza Dairesi devreye girdi. Kararı onayan Yargıtay Dairesi’nden bir üye, karara şerh koydu. Bu da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararının bozulması talebine yetti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu ise uzun görüşmeler sonucunda kadının gizliliği ihlal suçundan beraat etmesinin yasalara aykırı olduğuna karar verdi.

Kadının ceza alması bekleniyor

Verilen karar sonrasında kadının, ceza alması bekleniyor. Fakat bu cezanın hapis cezası şeklinde mi olacağı yoksa paraya mı çevrileceği henüz belli değil. 

Yorumlar (0)