Erzincan'da görme engelli müezzin, eğitim ve yaşam azmiyle örnek oluyor

Erzincan'da yaşamını sürdüren 49 yaşındaki görme engelli müezzin İlyas Özkan, okuma ve yaşam azmi ile engelliler başta olmak kaydıyla, çevresinde bulunan herkese örnek oluyor. Görme engellilere din dersi veren Özkan, kabartma yazı ile Kur'an-ı Kerim öğretiyor.

YAŞAM 11.01.2021, 22:36 12.01.2021, 16:31
Erzincan'da görme engelli müezzin, eğitim ve yaşam azmiyle örnek oluyor

Demirkent Mahallesi'nde bulunan Kuba Camii'nin müezzini İlyas Özkan, lise yıllarında yaşadığı sağlık problemleri sebebi ile 20 yaşında görme yetisini bütünüyle yitirdi.

Görme engeline karşın, Erzincan İmam Hatip Lisesi'ndeki eğitimini tamamlayan ve azimli bir biçimde eğitimine devam eden Özkan, Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 

Erzincan İl Müftülüğü'ne bağlı olan camilerde göreve başlayan ve 2006 yılından bu yana müezzinlik görevini yürüten Özkan, azmi ile çevresindeki herkese örnek teşkil ediyor.

Kur'an-ı Kerim öğretiyor

Yaşamının büyük bir kısmını camide geçirdiğini aktaran İlyas Özkan, "Bazen kardeşim ile bazen de tek başıma camiye gidiyorum. Sabah ezanının zamanı geldiğinde camiyi açıyorum. Ezan okuyorum, cemaati bekliyorum. Namazımızı kılıyoruz. Kur'an-ı Kerim eğitimi veriyoruz. Öğrencilerim okuyor, ben de onları takip ediyorum." şeklinde konuştu.

"Engeller varsa, aşılmak içindir"

Görev aldığı camide Özkan'ı ziyarette bulunan Erzincan Müftülüğü'nde görevli Servet Tiryaki de Özkan'ın hayat ve eğitim aşkına vurgu yaptı.

Özkan'ın azim ile görevini sürdürdüğüne işaret eden Tiryaki, "Değerli hocamızdan aldığımız ciddi mesajlar var. Engeller varsa, aşılmak içindir. İmanın olduğu yerde imkan da vardır. Sahip olduğumuz her şeyin kıymetini bilmeliyiz." şeklinde konuştu.




 

Yorumlar (0)