Eda Nur Kaplan soruşturmasında yeni gelişme

Eda Nur Kaplan'ın intiharı ile ilgili ikinci defa gözaltına alınan Mehmet A. ile Yusuf G., çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza mahkemesince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YAŞAM 11.08.2021, 19:40 12.08.2021, 10:20
Eda Nur Kaplan soruşturmasında yeni gelişme

Çankaya ilçesinde ablası ile birlikte yaşayan ve 7 Ağustos tarihinde evinin penceresinden atlayıp hayatını kaybeden 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla aranan Yusuf G., Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanmıştı. 

2 kişi tutuklandı

Eda Nur Kaplan'ın intiharı ile ilgili ikinci defa gözaltına alınan Mehmet A. ile Yusuf G., çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza mahkemesince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Serbest bırakılmıştı

Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirilen şüpheli şahıs, soruşturmayı yürüten savcıya ifade vermişti. Yusuf G., 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. Şüpheli şahıs, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından 'konutu terk etmeme' adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bir şüpheli daha serbest bırakılmıştı

Olay ile ilgili daha evvel gözaltına alınan M.A., çıkarıldığı hakimlik tarafından 'adli kontrol hükümleri' uygulanarak serbest bırakılmıştı.



Savcının itirazı üzerine tutuklama emri çıkmıştı

Davaya bakan savcının itirazı üzerine cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Mehmet A. tekrar gözaltına alınırken, Yusuf G. ise tutuklanmak için her yerde aranıyordu.

İddiaların odağındaki otel kapı duvar halde

Kaplan’ın kaldığı otelin ise kapıları kilitli vaziyette. Müşterilerin tamamının tahliye edildiği otelin baş şüpheli durumundaki sahipleri sırra kadem bastı.



“Kızını çok harcadılar” 

18 yaşındaki Eda Nur, yaşamına son vermeden önce annesine şu mesajı bırakmıştı: “Anne, küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı. Hakkımı yerde bırakmayın lütfen. Ben katlanamıyorum, dimdik duramıyorum ama siz durun.” 



Yusuf G.’nin savunması 

Yusuf G., daha önce çıktığı hakim karşısında şu ifadeyi vermişti: “Ben bu yüklenen suç ile ilgili daha önce kolluk kuvvetlerinde ve savcılıkta ifade verdim. Aynen tekrar ederim. Olayla uzaktan yakından ilişkim yoktur. Kendisiyle bir platformda tanıştım. Bütün kamera kayıtları ortada. Mekanda en son kendisini evine götürmemi istedi. Bu kız, yetimhanede yetişmiş biri. Ben onun elini bile zorla tutmadım. Mehmet ile yaşadığı olayla benim alakam yoktur. İnternet yazışmaları var. Ben bu olayı duyar duymaz avukatımla teslim olmaya geldim. Arandığımı öğrendiğimde direkt geldim. Sadece babamla yaşıyorum. Kendisi de rahatsız. Kendisi bende kalacağını bana söylemişti bununla ilgili ses kaydı var. Sabaha kadar yanımdasın dedi yanıma gelmeden önce. Yanıma farklı bir amaçla gelmedi. Mekana girerken el ele girdik, mekandan birlikte çıktık. Ekleyecek başka bir husus yok. Serbest bırakılmayı talep ediyorum.” 

Yorumlar (0)