Düzce'de heyelan: İnsanlar mahsur kaldı!

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak ve heyelan sebebiyle bazı köy yolları kapandı. Düzce Valisi Zülkif Dağlı, şu ana kadar mahsur kalan 56 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

YAŞAM 18.07.2019, 11:21 18.07.2019, 13:50
Düzce'de heyelan: İnsanlar mahsur kaldı!

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak ve heyelan sebebiyle bazı köy yolları kapandı. Düzce Valisi Zülkif Dağlı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Rafting tesislerinde mahsur kalan 8 kişi sabah saatlerinde kurtarıldı. Tesislerde bulunan ve köylerine gitmek istediklerini söyleyen 3 kişiye de ulaşıldı. Dilaver köyden 21, Esmahanım köyünden 16, Uğurlu köyünden 8 kişi kurtarıldı.

Şu anda oraya çalışma için giden ekipler var. Onları kurtaracağız. Tek tük vatandaş bilgisi gelirse onları kurtaracağız. Uğurlu köyünde Akçakoca kaymakamı mahsur kaldı diye haberler var. Böyle bir durum yok. Kaymakam görevinin başında.

İnşallah kısa zamanda kapalı yolları açacağız. Kayıp ve can kaybı yok şu anda. Toplam 12 köy ağır etkilendi. Yol açma çalışmalarının ardından hasar tespiti çalışması yapılacak." 

8 kişi helikopterle kurtarıldı

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Cumayeri ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak ve heyelan nedeniyle bazı köy yollarının kapandığını, rafting tesisinde mahsur kalanların kurtarılması için kriz merkezi kurulduğunu açıkladı.

Vali Dağlı, kriz merkezinde, Genelkurmay Başkanlığından kurtarma helikopteri talep edildiğini ve 8 kişinin helikopterle bulundukları yerden alındığını bildirdi.

Helikopter, yaşanan hava muhalefeti sebebiyle Düzce'ye iniş yapamayınca Yeni Sakarya Atatürk Stadı'na indi.

Kurtarılan 8 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma, Toyatasa İlkyardım ve Yenikent Devlet hastanelerine kaldırıldıkları öğrenildi. Vatandaşlardan ikisinin vücudunun bazı yerlerinde kırıklar olduğu ve genel sağlık durumlarının iyi olduğu aktarıldı.

Evlerinde mahsur kalanlar da kurtarıldı

Düzce Valisi, Akçakoca'ya bağlı Dilaver köyünde kuvvetli sağanak ve heyelan sebebiyle evlerinde mahsur kalan 21 kişinin kurtarıldığını açıkladı. 

Köylere ulaşımın sağlandığı yol kapandı

Dokuzdeğirmen köyü ile Yeşiltepe-Çelikdere-Harmankaya-Büyük Melen köyleri arasında bulunan yol üzerinde gece saatlerinde etkisini artıran sağanak sebebiyle birçok noktada heyelan meydana geldi. Bu nedenle, köylere ulaşımın sağlandığı yol kapandı.

Bölgede yolun açılması amacıyla, İl Özel İdaresi ile çevre belediyelerden ekipler, ağır iş makineleriyle çalışmalarını sürdürüyor. 

Dağdan gelen kaya parçaları ve yoğun yağış, çalışmaların yürümesini zorlaştırıyor. 

Tarlalar su altında kaldı

Melen Çayı'nın debisinin yükselmesi sonucu tarlalar su altında kalırken, ulaşım sağlanamayan köylerdeki bazı evlerde hasar meydana geldi.

Ayrıca, bölgede bulunan bazı rafting tesisleri kullanılamaz hale geldi.

Bölgede, yol açma çalışmalarından sonra hasar tespiti yapılması planlanıyor.

Yorumlar (0)