Dünyanın en uzun köpeği Zeus ile tanışın: Günde 12 kase mama yiyor!

İngiltere’de yaşayan ve ayak ve omuzları arasındaki uzunluk 104,6 santimetre olan Zeus adındaki iki yaşındaki köpek Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın yaşayan en uzun köpeği ilan edildi. Bölgesinde oldukça ilgi gören ve adeta bir ünlü gibi olan Danua cinsi köpeğin beslenme rutini de oldukça farklı.

YAŞAM 10.05.2022, 12:34
Dünyanın en uzun köpeği Zeus ile tanışın: Günde 12 kase mama yiyor!

Amerika Birleşik Devletleri’nde Danua cinsi bir köpek dünyanın yaşayan en uzun köpeği olarak Guinness Rekorlar kitabına girdi. Amerika Birleşik Devletleri’nde Teksas eyaletinde yer alan Bedford’da yaşayan iki yaşındaki Zeus adındaki köpeğin ayak ve omuzları arasındaki mesafe tam olarak 104,6 santimetre. Bu uzunluk Zeus’u dünyanın yaşayan en uzun köpeği yapıyor. Zeus’un boyu veterineri tarafından tam olarak ölçüldükten sonra resmi olarak dünyanın en uzun köpeği ilan edildi. Zeus’un sahibi Brittany Davis, Danua cinsi bir köpeğe her zaman sahip olmak istediğini ve kardeşinin köpek daha sekiz haftalıkken kendisine verdiği için oldukça mutlu olduğunu açıkladı.

Beslenme düzeni oldukça farklı

Sahibi Davis köpeğin başta iri olması sebebiyle endişelendiğini belirterek zaman içinde Zeus’a bağlandığını vurgulayıp yavru iken bile oldukça büyük olduğunu ve pençelerinin olduğunu ifade etti. Zeus’un büyük bedenini doyurmak da diğer köpeklerden daha farklı olabiliyor. Zeus’un günlük beslenme menüsünde 12 kase köpek mamasının yanı sıra çubuk mamalar ve sahanda yumurta da yer alıyor.

Yaşadığı yerde adeta yerel bir ünlü gibi

Öte yandan kahverengi tüylere sahip Zeus bölgesinde adeta bir ünlü gibi tanınıyor. Davis köpeği ile birlikte dışarıya çıktığında büyük bir ilgi gördüğünü ve insanların ikramlarda bulunduğunu söylüyor. Davis köpek hakkında en çok sorulan soruların “Neredeyse bir at kadar büyük! Ona binebilir miyim?”, ve “Eğeri var mı?” gibi sorular olduğunu söyleyerek bütün bu soruların cevabının hayır olduğunu dile getirdi.

Diğer köpeklerden daha kısa yaşıyorlar

American Kennel Club’un yaptığı araştırmalara göre Danua cinsi köpeklerin soyu Orta Çağ’da yer alan nav köpeklerine kadar dayanıyor. Danua cinsi köpekler ayrıca diğer köpeklerden daha kısa bir ömre sahipler. Geçtiğimiz yıl Guinness Rekorları tarafından dünyanın en uzun köpeği ilan edilen bir diğer Danua cinsi köpek Freddy ise 8 yaşında hayatını kaybetmişti. İngiltere’nin Essex kentinte yaşayan Freddy’nin ayak ve omuzları arasındaki mesafe 103,5 santimetreydi. Freddy ayakta durduğunda ise boyu 226 santimetreye kadar ulaşıyordu. Öte yandan Guinness Rekorlarına göre şu ana kadar yaşamış en uzun köpek ise yine Zeus adında bir Danua idi. Zeus 111,8 santimetre boyundaydı.

Yorumlar (0)