Dünya turuna çıkmıştı! İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı

Kamboçya'da kaldığı pansiyonun sahibi ve çalışanlarının çekiçli saldırısında ölen ve Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesiyle cenazesi, Türkiye'ye getirilen Ufuk Öntürk (52), İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.

YAŞAM 18.03.2024, 18:26 20.03.2024, 11:52 Buse Önder
Dünya turuna çıkmıştı! İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı

Ufuk Öntürk isimli bir Türk vatandaşı, 2016 yılında İstanbul'da geçirdiği bir kalp krizi sonrasında doktorların müdahalesiyle hayata döndürüldü. Yaşadığı bu deneyimin ardından 2018 yılında dünya turuna çıkan Öntürk, ilk olarak Tayland'a seyahat etti. Daha sonra ise Güneydoğu Asya ülkesi Kamboçya'ya geçti ve burada yaşamaya başladı.

Ancak, 25 Şubat tarihinde Kamboçya'da bir pansiyonda kaldığı sırada pansiyon sahibi ve çalışanları arasında bir tartışma çıktı. Bu olayda, Ufuk Öntürk başına aldığı çekiç darbesi sonucunda yaşamını yitirdi. Ölüm haberi ertesi gün Türkiye'deki yakınlarına ulaştı.

Cenazesi Türkiye’ye getirildi

Öntürk'ün cenazesinin Kamboçya'da Budist inancına göre yakılması için vekalet istendiği bilgisini alan ailesi, durumu AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'a iletti. İnan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a durumu ileterek Kamboçya'daki yetkililerle temasa geçti ve Öntürk'ün cenazesinin Türkiye'ye getirileceği bilgisini aldı.

Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleri sonucunda, cenaze 22 gün sonra Türkiye'ye getirildi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan alınan Öntürk'ün cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna teslim edildi. Cenaze, otopsi işlemlerinin ardından Bornova ilçesinde bulunan Pınarbaşı Mezarlığı'nda defnedildi.

İnan: ‘Her zaman vatandaşlarımızın yanındayız’

Öntürk'ün ablası Yıldız Eyiçalış, cinayete karışanların hak ettikleri cezayı almalarını istediklerini belirterek, milletvekili ve devletin gösterdiği çaba için teşekkür etti. Öte yandan, Öntürk'ün eniştesi Deniz Keser, cenazenin Kamboçya'da yakılması kararına direnerek Türkiye'ye getirilmesini sağladıklarını ve devletin desteğine minnettar olduklarını ifade etti.

Öntürk'ü son yolculuğuna uğurlayan İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, bu sürecin büyük emek gerektirdiğini belirterek devletin süreci yönettiğini ve adli süreçlerin takip edildiğini vurguladı. İnan, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu ve her zaman vatandaşlarının yanında olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)