Düğün dönüşü korkunç kaza: 8 kişi öldü, 9 yaralı var!

Bursa'da yapılan bir düğünden dönenleri taşıyan minibüs, Sivas-Malatya kara yolu üzerinde bir kamyonla çarpıştı. Yeşildere köyü civarında yaşanan korkunç kazada 8 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı.

YAŞAM 01.09.2022, 09:23 Hakan Öksüz
Düğün dönüşü korkunç kaza: 8 kişi öldü, 9 yaralı var!

Sivas'ın Kangal ilçesinde gece saatlerinde yaşanan bir kazada 8 kişi hayatını kaybetti. Kaza, Sivas-Malatya kara yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Bursa'da yapılan bir düğüne katılan ve Malatya'ya dönen kişilerin bulunduğu 44 J 4257 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen 34 EBE 72 plakalı kamyon çarpıştı. Korkunç kaza, Yeşildere köyü civarında meydana geldi.

8 kişi hayatını kaybetti!

Kazaya karışan sürücülerin kimlikleri henüz öğrenilemedi. Bölgeye sevk edilen polis ve jandarma ekipleri, olay yerinde güvenlik önlemi aldı. Sağlık ve itfaiye ekipleri ise yaralılarla ilgilendi. Kaza anında 7 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 9 kişinin ise ağır şekilde yaralandığı kaydedildi.

Düğünden dönüyorlardı

İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay ile Kangal Kaymakamı Fatih Sungur, kazanın ardından olay yerine geldi. Kazaya ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Sungur, Bursa'daki düğünden dönenleri taşıyan minibüs ile yük kamyonunun çarpıştığını belirtti. 

Sivas Valisi Şimşek: Yaralıların durumu ağır!

Yaralıların durumunun ağır olduğunu söyleyen Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "Yaralılardan bazıları Kangal Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, bazıları ise Sivas'taki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Kaza bölgesindeki çalışmalar tamamlandı, bütün yaralılarımız hastanelere sevk edildi. Üzülerek söylüyorum, yaralıların durumu ağır. Yaralılardan ikisi çocuk." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)