Doğu Anadolu’ya kar yağışı uyarısı

Meteoroloji, doğuda bulunan kentler adına kar ve karla karışık yağmur uyarısı yaptı. Yetkililer bölgelerde meydana gelebilecek çığ tehlikesi riskine karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti.

YAŞAM 26.03.2023, 12:03 27.03.2023, 13:39
Doğu Anadolu’ya kar yağışı uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan 5 kent adına kar yağışı uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilere göre, Ağrı, Kars, Ardahan, Erzincan ve Erzurum’da kar yağışının etkisini hissettireceği aktarıldı.

Kar yağışı tahmini

Havanın bulutlu geçeceğinin tahmin edildiği bu kentlerle aralıklı şekilde yağmur, yüksek bölgelerde kar ve karla karışık yağmur, Tunceli ve Iğdır’da ise sağanak ve aralıklı yağmur görüleceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceğinin tahmin edildiği kentlerde, rüzgarın hafif ve zaman zaman orta şiddette esmesi bekleniyor.

Şehirlerin hava sıcaklıkları

Gecenin en düşük hava sıcaklığı ise Iğdır'da 8, Ardahan ile Tunceli'de 5, Kars ve Ağrı'da 4, Erzincan ve Erzurum’da ise 2 derece olarak ölçüldü.

Gün içerisinde tahmin edilen en yüksek sıcaklık ise Erzurum ile Erzincan'da 11, Ardahan'da 12, Tunceli'de 13, Kars ve Ağrı'da 14 ve Iğdır'da 21 derece olacak.

Yorumlar (0)