Bakan Kurum: 11 kentimizde şehircilik destanı yazacağız

Deprem bölgesinde şu zamana kadar 53 bin 830 konutun inşa sürecine başladıklarını ifade eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, toplamda 22 bin 467 yapının temelini attıklarını dile getirdi.

GÜNDEM 26.03.2023, 12:41
Bakan Kurum: 11 kentimizde şehircilik destanı yazacağız

6 Şubat günü Türkiye deprem felaketine uyandı. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen kentlerde kalıcı yapıların temel atma faaliyetlerine devam ettiklerini açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Birçok kentte temeller atıldı

Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçeleri, Elazığ, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Adana ve Şanlıurfa’da inşa süreçlerine başlanan yapıların videosunu yayınlayan Bakan Kurum, "Tekrar inşa ve ihya süreciyle beraber 11 kentte yeni bir şehircilik destanı yazacağız. Deprem kentlerinde şu zamana kadar gelen 53 bin 830 konutumuzun inşa sürecine girmiş bulunmaktayız. 22 bin 467 yapının temellerini attık" dedi.

Bir sene içerisinde 319 konut inşa edilecek

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılım sağladığı ilk kısımda 17 bin 902 yapının temellerinin atıldığına değinilerek, 11 kentte bir sene içerisinde 319 bin konutun yapılacağı aktarıldı.

Depremin etkilediği bölgelerin tekrar inşa ve ihya sürecinin hızlı, güçlü ve bilimsel bir şekilde sürdürüldüğü, yeni yerleşim bölgelerinin belirlenmesi noktasında zeminin sıvılaşması ve fay hattına uzaklığı durumu üzerinde çalışıldığına işaret edildi.

Yorumlar (0)