Doğu Anadolu için uyarılar!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayanlar için kuvvetli buzlanma, don ve çığ uyarıları yapıldı.

YAŞAM 27.02.2020, 11:22
Doğu Anadolu için uyarılar!

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava parçalı ve az bulutlu geçecek, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olacak.

Sıcaklık mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde olacak. Rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklıkları Ağrı'da -16, Kars'ta -14, Ardahan'da -12, Erzurum'da -11, Iğdır'da -5, Erzincan'da -4 ve Tunceli'de -1 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklıklar ise Tunceli'de 13, Erzincan'da 12, Iğdır'da 11, Ardahan'da 8, Erzurum'da 7, Kars'ta 6 ve Ağrı'da 5 derece.

Bölgedeki kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları Erzincan Ergan'da 77, Kars Sarıkamış'ta 75 ve Erzurum Palandöken'de 70 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ile don beklenen bölgede, yüksek kar örtüsü olan eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi uyarısında bulundu.

Kars'ta karla mücadele

Kars ilinin Sarıkamış ilçesinde yoğun kar yağışının ardından Sarıkamış Belediyesi ve Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı ve çalışmalar aralıksız sürüyor.

Vatandaşların, ev ve iş yerlerinin çatılarında oluşan buz sarkıtlarını temizlemeye çalıştığı Sarıkamış ilçesinde, kar ve buzla kaplı ağaçlar güzel manzaralar oluşturdu.

Bu arada Sarıkamış ilçesindeki bir binanın çatısından büyük gürültüyle düşen kar kütleleri korkulu anlar yaşattı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Yorumlar (0)