Doğu Anadolu buz kesti!

Doğu Anadolu'da dondurucu soğuklar başladı. Gece sıcaklığın sıfırın altında 16 derece ölçüldüğü Ağrı'da, pazarcılar ateş yaktı ve ısınmaya çalıştı.

YAŞAM 08.01.2020, 11:39 13.01.2020, 14:17
Doğu Anadolu buz kesti!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don ve sis beklendiği kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Erzurum, Erzincan çevreleri, akşam saatlerinden itibaren ise bölge genelinin aralıklı, hafif kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere, Ağrı'da 16, Kars'ta 10, Ardahan ve Erzincan'da 9, Erzurum'da 6 ve Iğdır'da 4 derece ölçüldü

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklıkların, Iğdır'da 6, Erzincan'da 4, Erzurum'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 2, Ardahan'da 3, Ağrı'da 4 derece olacağı tahmin ediliyor.

Bölgede kar kalınlıklarının Kars'ta 5, Erzurum'da 6, Ağrı'da 10, Konaklı Kayak Merkezi'nde 5, Ergan Kayak Merkezi'nde 21, Palandöken Kayak Merkezi'nde 49 santimetre olduğu kaydedildi.

Pazarcılar ateş yakarak ısınmaya çalıştı

Ağrı'da etkisini gösteren dondurucu soğuklar yaşamı olumsuz etkiledi. Pazarcılar ateş yakarak ısınmaya çalıştı, ağaçlar ve bitkiler kırağı tuttu.

Şehirde kış mevsiminin çok sert geçtiğini kaydeden Nesim Kaya isimli vatandaş, "Soğuklar nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz, araçlarımız donuyor. Hava çok sert, lastik yakarak ısınmaya çalışıyoruz." dedi.

Yorumlar (0)