Diyarbakır'da Sondaj Operasyonu: Boru hatlarından petrol çalan 8 kişi gözaltında

Diyarbakır'da petrol boru hatlarına düzenek yerleştirdiği tespit edilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Boru hattından petrol çaldıkları anlaşılan 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

YAŞAM 17.09.2023, 09:57 18.09.2023, 12:53
Diyarbakır'da Sondaj Operasyonu: Boru hatlarından petrol çalan 8 kişi gözaltında

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından boru hattından ham petrol çalındığına dair yürütülen soruşturma devam ediyor.

Savcılıktan ‘‘Sondaj Operasyonu’’

Soruşturma çerçevesinde, özel bir şirketin boru hatları vasıtası ile çıkarılan petrolün basıncının düşmesinin fark edilmesi üzerine Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon başlatıldı.

Ekipler, fiziki ve teknik takip sonucu organize şebeke tarafından boru hatları üzerinden ham petrol çalındığını tespit etti.

8 Kişi yakalandı

Bunun üzerine belirlenen adreslere silahlı çete üyelerine yönelik "Sondaj Operasyonu" düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında çete lideri O.A'nın da olduğu 8 şüpheli ekipler tarafından yakalandı.

Operasyonda, petrol dolu variller, petrol depolanan fiber tanklar, çok sayıda silah ve para ele geçirildi.

Çaldıkları petrolü satmışlar!

Zanlıların, kurdukları düzenekleri petrol borularının içine yerleştirerek özel bir vana ile boru hattından ham petrol çıkışı sağladıkları, elde ettikleri ham petrolü de depolara nakledip, tanklara doldurup, arıtma işlemi yaptıktan sonra sattıkları tespit edildi.

Gözaltına alınan şüpheli şahısların emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

Soruşturma kapsamında, 14 Ekim 2022 tarihinde boru hatlarına çeşitli düzenek yerleştirerek petrol çaldıkları iddiası ile gözaltına alınan 16 şüpheliden 10'u da tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)