Dikkat! Bugün üzerinize “çamur” yağabilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 43 şehir için toz taşınımı, rüzgar ve sağanak yağış uyarılarında bulundu. Vatandaşların çamur yağmuruna dikkat etmesi, mümkün olduğunda maskesiz dışarı çıkmaması gerekiyor. Yoğun olarak gözlemlenebilecek toz, özellikle solunum yolu hastalığı olanları, çocukları ve yaşlıları büyük oranda etkileyebilir.

YAŞAM 19.04.2022, 09:41
Dikkat! Bugün üzerinize “çamur” yağabilir

İlkbahar mevsimi henüz yurda giriş yapmamış ve mayıs ayına sayılı günler kalmışken çamur yağmuru devam ediyor. Sonbahar mevsimini aratmayan bu günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 43 şehir için toz taşınımı, rüzgar ve sağanak yağış uyarılarında bulundu. Kuzey Afrika’dan yurda ulaşan tozlar özellikle iç ve batı kesimlerde etkili olurken Suriye ve Mısır’dan yurda ulaşan tozlar da Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun güneyinde etkili oluyor. Toz taşınımının yurdun tümünde yarın sabah itibarıyla etkisini kaybetmesi gündemde.

Sel ve su baskınları yaşanabilir

Bugün öğleden önce yurdun güneybatı şehirlerinde sağanak yağış ile gök gürültülü yağış etkili olacak. Afyonkarahisar, Denizli, Isparta, Burdur ve çevrelerinde rüzgarın hızının saatte 60 km’ye ulaşması beklenirken bu bölge için su baskını, yerel dolu yağışı, ani sel, yıldırım düşmesi gibi olumsuz koşullar bildirildi. Gün içinde ulaşımda da aksama yaşanabilir.



İç kesimler için kuvvetli fırtına günü

Rüzgar bugün iç kesimlerde lodos şeklinde görülecek. Özellikle Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Tokat, Amasya, Çorum, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray, Karaman ve Konya’da rüzgarın saatteki hızı 90 km’yi bulabilir. 

Sarı kodlu uyarı verilen şehirler: Osmaniye, Kilis, Karabük, Kırıkkale, Aksaray, Van, Trabzon, Tokat, Sivas, Rize, Ordu, Muş, Kahramanmaraş, Kırşehir, Kastamonu, Isparta, Hatay, Hakkari, Giresun, Gaziantep, Denizli, Çorum, Çankırı, Burdur, Bolu, Artvin, Ankara, Amasya, Afyonkarahisar, Adıyaman.

Turuncu kodlu uyarı verilen şehirler: Şırnak, Batman, Karaman, Yozgat, Şanlıurfa, Siirt, Niğde, Nevşehir, Mardin, Konya, Kayseri, Çorum, Bitlis.

Yorumlar (0)