Dolandırıcıların ‘HGS’ oyunu: Mesajla kandırıyorlar

Dolandırıcılar, bu kez de HGS kullanan araç sürücülerini hedef alıyor. HGS kullanıcılarının telefonlarına atılan mesajda, dolum ve bakiye işlemi yapılabileceği belirtilen bir link gönderilerek vatandaşların paraları çekiliyor.

GÜNDEM 19.04.2022, 09:51 19.04.2022, 15:06
Dolandırıcıların ‘HGS’ oyunu: Mesajla kandırıyorlar

Kripto para piyasasından ikinci el otomobil pazarına kadar pek çok alanda farklı tuzaklarla vatandaşları dolandırmaya çalışan hırsızlar, bu kez de HGS uygulaması üzerinden yeni bir teşebbüste bulundu. Dolandırıcılar, HGS kullanıcılarının telefon numaralarını tespit ederek, yetkili birim kisvesi altında SMS mesajı ile bir link paylaşıyor. Bu linkte hesap kontrol ve ödeme işlemlerinin yapılabileceği belirtilerek, vatandaşların tıklamasına yönelik ifadeler yer alıyor.

Araç sürücüleri, mağduriyetler yaşamaya başladı

HGS ödeme işlemlerini gerçekleştirmek için linke tıklayan vatandaşlar için büyük bir mağduriyetle karşı karşıya kalıyor. Yaşanan son mağduriyetlerin ardından bir açıklama yapan SİBERAY, araç sürücülerini bu tür tuzaklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti.



SİBERAY, HGS ödemeleri için hangi mecraların kullanılması gerektiğini açıkladı


SİBERAY’dan yapılan açıklamada, HGS işlemlerinin mobil bankacılık, e-devlet kapısı veya PTT bünyesindeki diğer kurumsal noktalardan yapılması gerektiğinin altı çizilerek, başka yöntemlere ve tavsiyelere itibar edilmemesi uyarısında bulunuldu.

Yorumlar (0)