DHMİ, İstanbul Havalimanı için 'garanti ödeme' iddialarına yanıt verdi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, İstanbul Havalimanı’na ilişkin iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.

YAŞAM 29.04.2021, 11:53 30.04.2021, 10:47
DHMİ, İstanbul Havalimanı için 'garanti ödeme' iddialarına yanıt verdi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), iddialar üzerine 2020 yılında İstanbul Havalimanına garanti ödeme yapılmadığını duyurdu.

2020’de garanti ödeme yapılmadı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, İstanbul Havalimanı’na 2020 yılı için yaklaşık 230 milyon Euro ödenmesi gerektiği iddialara yönelik açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaptığı açıklamada; 18 gün sürecek tam kapanma sürecinde köprü, otoyol ve İstanbul Havalimanı için araç ve yolcu gelir garantisinde ödenecek toplam tutarın en az 1 milyar lirayı bulacağını aktarmıştı.

DHMİ Genel Müdürlüğü iddialara yanıt verirken 2020 yılında İstanbul Havalimanı'na hiçbir garanti ödeme yapılmadığını duyurdu.

Söz konusu açıklamada, bu iddialarla İstanbul Havalimanının karalamaya çalışıldığı belirtilirken ayrıca İstanbul Havalimanının, salgın sürecinde Avrupa'nın en yoğun havalimanı olarak ilan edildiğine dikkat çekildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''Uçağa binmeyecek yolcunun ya da uçmayacak uçağın parası ödenecek.'' iddialarının asılsız olduğuna vurgu yaptı. 

Sosyal medya hesabından da bir açıklama yapan Karaismailoğlu, Mart 2021’de yapılan 17 bin 407 uçuşla İstanbul Havalimanının, Avrupa’da en çok sefer yapan havalimanı olduğuna dikkat çekti.

Twitter’dan bir açıklama yapan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, doğru ve yapıcı eleştirinin mükemmelliğe götüren yol olduğunu söylerken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Karalama olursa kurumlar da burada zarar görür. 2020 yılında İGA'ya hiçbir garanti ödemesi yapılmamıştır. Bulunduğumuz güç şartlarda en iyisini yapmak ve azim ile çalışmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Yorumlar (0)