Derenin rengi panik yarattı!

Edirne’nin Hasanağa deresindeki suyun koyu kahve renkte akması sonrasında yetkililer derede incelemeler yaptı. Uzmanların, derenin renginin nedenine ilişkin bir görüşü var.

YAŞAM 26.11.2019, 19:03
Derenin rengi panik yarattı!

Edirne’ye bağlı Hasanağa köyünden geçen derenin koyu renkte aktığını gören vatandaşların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. İhbar sonrası ekipler kirliliğin kaynağını bulmak için incelemede bulundu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik ve Bakanlık yetkilileri derede incelemeler yaptı.

Dereye yakın bulunan katı atık bertaraf tesisinin çıkış noktasında da incelemeler yapan yetkililer, ilk incelemelerinde tesisten kaynaklanan bir sorun olmadığı kanaatine ulaştıklarını belirtti.

Uzmanlar, dereden ve katı atık bertaraf tesisinden numuneler alıp incelemenin yapıldığını söyledi. Daha önce de derede inceleme yaptıklarını fakat herhangi bir olusuz duruma rastlamadıklarını aktaran yetkililer, olayın nedeninin sudaki oksijen yetersizliğinin kaynaklandığını öne sürdü.

Yorumlar (0)