Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın simidi çok tuttu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önerisiyle fındıklı simit üreten firma, talepten son derece memnun. Ordu’da şimdi favori atıştırmalık “fındıklı simit”.

YAŞAM 14.06.2020, 14:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın simidi çok tuttu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu ziyareti sırasında uğradığı ve “fındıklı simit” önerisinde bulunduğu işletmenin sahibi, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önerisini iyi ki hayata geçirmişiz. Fındıklı simit çok tuttu. Yoğun talepten son derece memnunuz.” dedi.

Ordu ilinin Altınordu ilçesinde üç simitçi dükkânı bulunan Bahtiyar Bodur isimli işletmeci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçtiğimiz yıl Ocak ayında Ordu'ya yaptığı gezi sırasında dükkânını da ziyaret ettiğini, ziyarette simit ikramında bulundukları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da vatandaşlara ve çocuklara simit dağıttığını hatırlattı.

Ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine “Simitte neden Ordu'nun da fındığını kullanıp bu ürünü de öne çıkarmıyorsunuz? Çok tutar.” önerisinde bulunduğunu söyleyen Bahtiyar Bodur, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tavsiyesi üzerine hemen çalışmalara başladıklarını ve fındığı simitle nasıl özleştirebileceklerini araştırdıklarını ve buldukları yöntemleri deneyerek doğru tadı yakaladıklarını anlattı.


 
Sade ve susamlı simidin yanı sıra bir süredir fındıklı simidi de üretmeye başladıklarını belirten Bahtiyar Bodur, “Ordulular tarafından fındıklı simit çok beğenildi. Biz de fındıklı simitte Ordu ve Giresun fındığı ile buluşturmanın mutluluğu da yaşıyoruz.” diyerek, seri olarak fındıklı simit üretimi yaptıklarını ve oldukça da talep aldıklarını kaydetti.

Bahtiyar Bodur, “Fırınımıza gelen müşterilerimiz bir kez denedikten sonra artık hep fındıklı simidi tercih etmeye başlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın önerisini iyi ki dinlemişiz diyorum. Çok tutacağı yönünde de bir ifadesi olmuştu.” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a öneri nedeniyle minnettar olduklarını belirtti.

Bahtiyar Bodur’un işletmesinde usta olarak çalışan Kemal Bodur ise fındıklı simidin diğer simitlere göre yapımının biraz daha uzun sürdüğünü ve maliyetinin biraz daha yüksek olduğunu dile getirerek, buna rağmen her gün yüzlerce fındıklı simit hazırlayıp müşterilere sunduklarını bildirdi.

Yorumlar (0)