Büyük operasyon: 7 bin 500 adet ateş ölçüm cihazı ele geçirildi 

İstanbul’da yapılan 7 bin 500 adet ateş ölçüm cihazı ele geçirildi. Cihazların toplam maliyetinin 1 milyon 100 bin lira olduğu öğrenildi. 

YAŞAM 22.03.2021, 11:43 22.03.2021, 15:04
Büyük operasyon: 7 bin 500 adet ateş ölçüm cihazı ele geçirildi 

İstanbul’un Bahçelievler mevkiinde bir depoya yapılan operasyonda 1 milyon 100 bin liralık ateş ölçüm cihazı ele geçirildi. Toplam 7 bin 500 adet olan bu cihazların temassız, yeni nesil ateş ölçerlerden olduğu tespit edildi.

Yeni nesil ateş ölçerleri çalan 3 kişi, operasyon sonrasında gözaltına alındı. Sorgulardan sonra şüphelilerden biri tutuklandı.

Kamyonun plakası failleri ele verdi

Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 17 Mart tarihinde Siyavuşpaşa Mahallesi’ndeki bir iş yerine ihbar üzerine gelen polis, 7 bin 500 ateş ölçerin kamyona yüklenip kaçırıldığını öğrendi. Güvenlik kamerası ve çevre kameralardan aldığı görüntüleri 90 saat boyunca izleyen emniyet güçleri, plakadan tespit ettiği kamyonu yakaladı.



Bir nakliyat şirketine ait olan kamyonu ve plakadan kamyonun sahibi Y.A.’yı tespit eden ekipler, zanlıyı Bağcılar mevkiisinde göz altına aldı. Y.A. sorgusunda N.Ö. ve E.Z. isimli kişilerin “nakliye işi” adı altında bu işi kendisine yaptırdıklarını belirtti.

Ateş ölçerler kömürlükte bulundu

3 sanığın çapraz sorgusu sonucunda yalan beyanları temizleyen emniyet güçleri, ateş ölçerlerin Bağcılar’da bir kömürlüğe nakledildiğini öğrendi. Bunun üzerine kömürlüğe giden ekipler, hırsızlık malzemelerinin tutanağını tutular. Konu ile ilgili E.Z. tutuklanırken diğer iki sanık da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)