Bütçenizi sarsmadan gezip görebileceğiniz ülkeler!

Hem gezeyim hem de çok masraf yapmayayım diyorsanız, doğru yerdesiniz.

YAŞAM 02.11.2019, 10:00 04.11.2019, 16:48
Bütçenizi sarsmadan gezip görebileceğiniz ülkeler!

Yılın hangi zamanında olursa olsun, ziyaret ettiğinizde sizi büyüleyecek ve bütçenizi zorlamayacak ülkeleri derledik.

1.Ukrayna

Göz kamaştırıcı mimariden ilginç tarihe ve canlı atmosfere kadar Ukrayna’yı ve özellikle  Kiev'i ziyaret etmek için pek çok neden var. Pek çok kez gitseniz bile Kiev'de keşfetmek için sayısız yer var ve eminiz ki her seferinde daha da büyüleneceksiniz.

2.Arnavutluk

Şu anda dünyanın en gözde seyahat yerlerinden biri haline gelen Arnavutluk, ziyaretçileri ağırlamak için oldukça çabalıyor ve aynı zamanda güçlü kırsal kültürüne de sadık kalıyor. Güzel doğasından modern kent merkezlerine kadar keşfedilecek çok fazla yer var.

3.Polonya

Polonya bariz bir tatil beldesi olmayabilir, ama sunabileceği çok şey var. Kısa bir tatil kaçamağı, kayak gezisi veya huzurlu bir plaj için mükemmel bir yerdir. Etkileyici doğal güzelliklerden, zengin tarihine ve ağız sulandıran yiyeceklerine kadar sizi etkileyecek pek çok neden var.

4.Gürcistan

Lezzetli yemeklerden misafirperver insanlara, inanılmaz manzaradan canlı şehirlere-Gürcistan’da hepsi var! Karadeniz'de yüzebilir, Kafkas dağlarında kayak yapabilir ve kalabalık şehir hayatının tadını çıkarabilirsiniz.

5.Makedonya

Makedon mutfağı, Akdeniz ve Ortadoğu mutfaklarının harika bir karışımıdır. Çiftlik taze sebze, otlar ve şaşırtıcı yerel peynirler ile gönlünüzü kazanacaktır. Kalabalıklar bu dağlık Balkan ülkesine henüz ulaşamadılar, bu da sakince dilediğiniz zaman bisikletinize atlatıp gezebileceğiniz ya da sokaklarında yürüyüşe çıkabileceğiniz anlamına geliyor.

6.Karadağ

Avrupa'nın en küçük uluslarından biri olabilir, ancak bu küçük Balkan harikası, sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacaktır. Heybetli dağlar, tertemiz bir deniz, pastoral köyler ve daha fazlası; Karadağ'ı ziyaret etmek için daha ne bekliyorsunuz?

7.Fas

Kuzey Afrika'nın Fas’ı kültür severler, maceracı gezginler, çiftler, aileler, yemek düşkünleri ve daha birçok kişi için oldukça tatmin edici bir yer.İlk bakışta modern şehirlere sahip olmasına rağmen, birçok ilginç tarihi yapılara ev sahipliği yapıyor.

8.Tayland

Tayland yemekleri oldukça lezzetli ve çeşitlidir, ziyaretçiler asla aynı yemeği iki kez yemez. Ziyaretçiler, yiyecek seçeneklerinin bir şehirden diğerine giderken bile değiştiğini fark edeceklerdir. Ve orada yaşayan halk da gerçekten çok arkadaş canlısı, gittiğinizde evinizde gibi hissedeceksiniz.

9.Vietnam

Vietnam, vizesiz ziyaretçi kabul etme planını  üç yıl daha uzattı ve gezginler için ziyareti daha kolay hale getirdi. Bu ülkeyi bu kadar ilginç kılan şeyler ise kafelerine, mimarisine ve geniş ağaçlıklı bulvarlarına yerleşmiş Fransız sömürge tarihi ve geçmişte sıkışmış gibi hissettirmesidir.

 10.Bulgaristan

Bulgaristan, Avrupa’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğundan, binlerce yıllık tarih serüvenine atılıp, yazın denize girebileceğiniz, kışın kayak yapabileceğiniz, yılın 12 ayı eğlencenin hiç bitmediği ve bunları çok çok ucuza yapabileceğiniz bir ülkedir.

Yorumlar (0)