Bulduğu paranın sahibini bulamayınca bakın ne yaptı?

Malatya'da yolda yürürken bulduğu 20 TL'yi sahibini bulamayınca Yetimler Kervanı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kapısını çalıp bu parayı yetim çocuklara bağışlayan çocuk herkesin takdirini kazandı.

YAŞAM 05.03.2021, 15:47 06.03.2021, 10:52
Bulduğu paranın sahibini bulamayınca bakın ne yaptı?

Şehir merkezinde yaşadığı mahallede sokak arasında yürüdüğü sırada yerde 20 TL gören 10-12 yaşlarındaki çocuk parayı yerden aldıktan sonra sahibini aramaya başladı. Ancak bu aramadan bir netice alamayacağını anlayan küçük çocuk bir süre sonra Yetimler Kervanı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kapısını çaldı. Dernekte bulunan yöneticilere önce durumu izah eden küçük çocuk daha sonra bu parayı yetim çocuklar adına bağışlamak istediğini söyledi.

Gördükleri manzara karşısında hayretler içerisinde kalan ve küçük çocuğun anlattıklarını büyük bir hevesle dinleyen dernek yöneticileri, küçük çocuğun bu talebini kabul etti.

“Bu delikanlı umudumuz oldu”

Yolda bulduğu parayı yetim çocuklara bağışlamak için dernek binasına gelen çocuğun bu davranışını takdirle karşıladıklarını dile getiren Yetimler Kervanı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Çolak, “Henüz çocuk yaşta olmasına rağmen sokakta bulduğu paranın kendisinin olmayacağını anlamış ve tutup parayı yetimlere bağışlamak üzere buraya getirmiş. Demek ki içimizde hâlâ yaş fark etmeksizin çok iyi yürekli ve çok güzel insanlar var. Çok şükür ki o iyi insanlar bitmemiş ve hala aramızdalar. Bu delikanlı umudumuz oldu." dedi.
 

Yorumlar (0)