Bugün hava nasıl olacak? 20 Ekim hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, hava sıcaklıkları batı, iç ve kuzey kesimlerde mevsim normallerinin altında, güney bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredecek. İstanbul'da ise havanın parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

YAŞAM 20.10.2021, 10:00 20.10.2021, 16:41
Bugün hava nasıl olacak? 20 Ekim hava durumu

Ülkenin doğu, iç ve kuzey kesimlerinin parçalı, ara ara çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile birlikte Hakkari, Van, Ardahan, Sinop ve Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer bölgelerin ise açık ve az bulutlu geçeceği belirtiliyor. 

Yağışlar, Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde etkili olacak

Yağışların, Artvin kıyı kesimleri ile Rize çevrelerinde öğle saatlerine kadar, ara ara kuvvetli olacağı, sabah ve gece saatleri sırasında Marmara'nın güneyi ile İç ve Kuzey Ege'de pus ve sis hadisesinin görüleceği belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre, hava sıcaklıkları batı, iç ve kuzey kesimlerde mevsim normalleri altında, güneyde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğuda ise kuzeybatı yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, yağışlı bölgelerde ise yağış esnasında kuvvetli eseceği belirtildi.

Bazı kentlerde beklenen hava durumuyla birlikte günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

İstanbul: Parçalı bulutlu, 18 derece

Ankara: Parçalı, az bulutlu, 18 derece

İzmir: Az bulutlu, 24 derece

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, 28 derece

Adana: Parçalı ve az bulutlu, 30 derece

Trabzon: Çok bulutlu sağanak yağışlı, 16 derece

Samsun: Çok bulutlu sağanak yağışlı, 15 derece

Diyarbakır: Parçalı bulutlu, 24 derece

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, 12 derece

Yorumlar (0)