Bu fotoğraf bir anda gündem oldu: "Öğrencinin son hali"

Sakarya Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenci, yüksek kiralara tepki için kampüs önüne yatak getirip üzerinde fotoğraf çektirdi. Öğrenciler, "Eleştirmek en doğal hakkımız." dedi.

YAŞAM 16.09.2021, 20:04 17.09.2021, 09:08
Bu fotoğraf bir anda gündem oldu: "Öğrencinin son hali"

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Kampüsü’nde okuyan 21 yaşındaki Hilmi Çapar ve birlikte ev kiraladığı Serdar Görkem Saka ve Oğuz Kaan Tıraş, geçtiğimiz sene mezun olan arkadaşları Ömer Göncü ile beraber evlerine yatak taşırken, yüksek ev kiralarına tepki göstermek amacıyla yatağı yere koyup üzerinde fotoğraf çektirdi. Ömer Göncü, yaptıkları paylaşıma Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ı etiketleyerek, "Ev kiralarının ardından öğrencinin son hali." ifadeleriyle sosyal medya platformlarında paylaştı.

"Eleştirmek en doğal hakkımız"

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Hilmi Çapar, “Artan ev kiralarını bu şekilde dile getirmek istedik. Rektörümüzü de paylaşıma etiketledik. Rektörümüz de bize destek verince olay gündem oldu." dedi. 

Fotoğrafları paylaşan Ömer Göncü ise “Fotoğrafları ben çektim ve sosyal medyada paylaştım. Biraz mizah biraz da eleştiri olsun diye böyle bir şey yaptık. Rektörümüzü de etiketleyince durum bir anda viral oldu. Bizim yaptığımız yalnızca mizah ve öğrencilerin problemi olan yüksek ev kiralarını eleştirmek. Eleştirmek en doğal hakkımız." diye konuştu. 







Yorumlar (0)