Doğa da var tarih de: Muğla'nın su labirenti

Muğla'ya bağlı Ortaca ilçesinde her sene binlerce turistin sazlıklar arasında teknelerle gezdiği doğal güzellikleri ile ünlü Dalyan Kanalı, bu sene de ziyaretçilerinin öncelikleri arasında yer alıyor.

SEYAHAT 16.09.2021, 20:52 18.09.2021, 09:51
Doğa da var tarih de: Muğla'nın su labirenti

Avrupa'nın en iyi şekilde korunan açık alanları arasında gösterilen ve her sene ortalama 1 milyon turisti konuk eden Dalyan Kanalı'nda turistik gezilerde kullanılan tur tekneleri, labirent görünümüne sahip sazlıkların arasında turistleri gezdiriyor.

Hem doğa hem de tarih

Kaunos Antik Kenti ile tarihi yönden de zengin bölge, tuzlu ve tatlı suyu, kumsalıyla misafirlerine unutulmaz bir tatil olanağı sunuyor.

500'e yakın tekne hizmet veriyor

Tatil yapmak için bölgeyi tercih eden yerli turistler, sazlıklar arasında günübirlik tekne turlarına katılıyor. Turun akabinde İztuzu Plajı'na ulaşan tatilciler, plajdan denize girme imkanı buluyor.

Dalyan'da yaklaşık 32 senedir turizm işletmeciliği yapan Özay Akdoğan, Dalyan Kanalı'nda 500'e yakın teknenin turizme hizmet ettiğini dile getirdi.

Akdoğan, gelen ziyaretçilerin kanalın etrafında bulunan İztuzu Plajı'nı, nesli tehlike altında olan caretta caretta kaplumbağalarını, çamur banyolarını gördüğünü sözlerine ekledi.



























Yorumlar (0)