Bozdağ duyurdu: Hakim ve savcılık yardımcılığı süresi artırıldı!

Adalet alanında usta-çırak ilişkisini tesis edeceklerini kaydeden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcılık yardımcılığı süresinin de 2 yıldan 3 yıla çıkartıldığını söyledi. Büyük atılımlar yaptıklarına değinen Bakan Bozdağ, adliye denetimleriyle ilgili yeni uygulamadan bahsetti.

YAŞAM 21.09.2022, 17:37 22.09.2022, 16:03 Hakan Öksüz
Bozdağ duyurdu: Hakim ve savcılık yardımcılığı süresi artırıldı!

Türkiye Adalet Akademisi'nin Eğitim Dönemi Açılış Töreni'ne katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hükümetin önceliklerinden birinin de hakim ve savcıların iyi yetişmesini sağlamak olduğunu belirtti. Yargıya duyulan güvenin artması için bunun elzem olduğuna değinen Bozdağ, "Sürecin yetersiz olduğunu gördük ve adaylık süresini bu yüzde uzattık. Türkiye Adalet Akademisi'ni de bu maksatla kurduk." dedi.

"Yardımcılık süresini 3 yıla yükselttik"

Yıllar boyunca yaptıkları çalışmalarda, adalet alanındaki eksikliklerin farkına vardıklarını kaydeden Bakan Bozdağ, "Örneğin hakim ve savcı adaylığı diye bir şey artık yok. Hakim ve savcı yardımcılığını getirdik ve bu yardımcılık süresini de 2 yıldan 3 yıla yükselttik. Hakim ve savcı adaylarının eğitim süresi artık 3 yıl. Bu sürenin bir kısmı sahada geçecek. Usta-çırak ilişkisi, bir mesleği öğrenmek için çok önemli. Biz de bunu sağlayacağız. Her hakim ve savcının yanında bir de yardımcıları olacak." ifadelerini kullandı.

"Denetlenecek adliyeler, 15 Ocak'a kadar ilan edilecek"

Meslek içi eğitimin bir hayli önemli olduğunu vurgulayan Bekir Bozdağ, "Her meslek dalında bu gerekiyor. Ne kadar deneyimli olursanız olun, zaman zaman eğitimlere katılarak kendinizi yenilemeniz gerekiyor. Adalet alanında bu çok daha önemli. En az 3 kez meslek içi eğitime katılmak zorunlu olacak. Teftişte de büyük bir değişime gidiyoruz. HSK 1'nci Dairesi, yıl içinde denetlenecek adliyeleri en geç 15 Ocak'a kadar ilan edecek. Bu denetimler kusur bulmaya değil, rehberlik etmeye odaklanacak. Denetimi sürekli kılan bir sistem oluşturuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)