Böylesini görmediniz! Köyde senfonik konser...

Balıkesir'de ilginç bir sahnede sergilenen senfonik konser, büyük beğeni topladı.

YAŞAM 04.11.2019, 10:18 04.11.2019, 10:22
Böylesini görmediniz! Köyde senfonik konser...

Balıkesir ilinin Edremit ilçesi, ilginç bir senfonik konsere tanıklık etti. Traktör römorklarının senfoni orkestrasına sahne olduğu konser, mahallelinin büyük beğenisini topladı.

Mehmetalan mahallesindeki konserde traktör römorklarından oluşturulan sahnede, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, İzmir Devlet Opera ve Balesi, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve TRT sanatçılarının oluşturduğu 25 kişilik Turkish Brass Ensemble Orkestrası, uzun süreler hatırlanacak bir konser verdi.

Vatandaşlar ve orkestra, hem çalan şarkılarla hem de mahalle meydanında varil içinde yakılan odunlarla ısındı.

Genel sanat yönetmenliğini İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı Kenan Gökkaya'nın, sanat koordinatörlüğünü ise Hikmet Çokağır'ın yaptığı senfonik konserin solistleri Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Solist Sanatçısı Derya Derin ve İzmir Devlet Opera ve Balesi'nden tenor Burak Dabakoğlu idi.

İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ'un da şiirler seslendirdiği konserde, sanatsever Mehmetalan mahallesi sakinleri de dans ederek eşlik etti.

Mehmetalan mahallesinin muhtarı Nergis Aldemir, konserle ilgili gazetecilerle konuştu.

Aldemir, etkinliğin mahalle halkını gururlandırdığını, "İnşallah bunun devamı gelir ve köyümüzde güzel konserlere devam ederiz. Bundan 5 yıl önce bu konserler vardı ve ilgi büyüktü. Vatandaşlar konserler artık olmuyor diye üzülüyordu" sözleriyle ifade etti.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da bu ilginç konser hakkında konuştu. Arslan, “Senfonik konser Mehmetalan’da 2008 yılında ilk defa icra edildi. O gün Türkiye’de gündem olmuştu traktör kasasında senfoni konseri diye. Gaz lambası da vardı o zaman. Tanınırlık, bilinirlik adına Mehmetalan’ı tüm Türkiye’ye tanıttınız, duyurdunuz. Çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullanarak konserden memnuniyetini dile getirdi.

Turkish Brass Ensemble Orkestrası Genel Sanat Yönetmeni İzmir Devlet Senfoni Orkestrası üyesi Kenan Gökkaya da, köy hayatıyla kent kültürünü bir araya getirdiklerini ifade etti.

Yorumlar (0)