Bolu Dağı Tüneli’nde zincirleme kaza: 6 yaralı, 1 ölü

Anadolu Otoyolu Bolu tarafında yaşanan zincirleme trafik kazası sırasında 6 kişi yaralanırken, 1 kişi yaşamını yitirdi. Kaza sebebiyle İstanbul’a gidişler kapatılan ulaşım, çalışmaların ardından yeniden faaliyete açıldı.

YAŞAM 01.02.2023, 16:46 01.02.2023, 17:05
Bolu Dağı Tüneli’nde zincirleme kaza: 6 yaralı, 1 ölü

Otoyolun İstanbul doğrultusunda seyir halinde olan Fatih Özbay kontrolündeki 34 LA 4227 plakalı araç, Bolu Dağı Tüneli'nden geçtiği sırada bankete vurarak kontrolden çıktı. Yaşanan kazayı gören ve yardım için duran Karayolları kar küreme aracının şoförü 39 yaşındaki S.A., E.Ü. idaresindeki 81 EL 481 plakalı yolcu otobüsünün vurduğu aracın savrulması sonucu yaralandı. Çevredekilerin ihbarı sonrasında bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi.

Savcılık inceleme başlattı

Aracın sürücüsü Fatih Özbay olay sırasında hayatını kaybederken, kazadan yaralı şekilde kurtulan Karayolları personeli S.A. ile A.A., T.A. ve A.S.E. Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kimliği belirlenemeyen 2 hafif yaralı ise olay yerinde muayene edildi.

Özbay'ın cansız bedeni savcılık incelemesinin sonrasında morga taşınırken, yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi.

Trafik normale döndü

Kaza sebebiyle araç trafiğine durdurulan otoyolun İstanbul doğrultusundaki ulaşım, temizlik çalışmaları ve kazaya karışan araçların kaldırılmasının sonrasında normale döndü.

Olay yerine giderek inceleme yapan Bolu Valisi Erkan Kılıç, tünel içerisinde seyreden aracın bankete çarptığını ve zincirleme kazanın gerçekleştiğini ifade etti.

Vefat eden kişinin ailesine başsağlığı dileyen Kılıç, “Karayolları kar küreme aracı yardım etmek üzere durduğu sırada yolcu otobüsü bir otomobile çarpıyor. Bu olayın ardından 1 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Allah rahmet eylesin. 6 yaralımız var. Tünelde karla ilgili herhangi bir kayma ve buzlanma olmadığını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)