Turistler karla kaplı Kapadokya'yı doyasıya gezdi

Kapadokya'ya gelen turistler, karla kaplı olan alanı gezerek fotoğraflar çekti.

SEYAHAT 01.02.2023, 17:20 02.02.2023, 16:27
Turistler karla kaplı Kapadokya'yı doyasıya gezdi

Peribacaları, şapel ve manastırları, kayadan oyma kiliseleri, doğal kaya oluşumları ile kaplı olan vadileriyle senenin her mevsiminde farklı bir manzarayı konuklarına sunan Kapadokya'da sabah saatlerinden itibaren kar yağışı aralıklarla kendisini gösterdi.

Uçhisar, Göreme ve Ürgüp'te gezen turistler fotoğraflar çektirdi.

Kış manzarası görenleri büyülüyor

Yerli turistlerden olan Halit Özden, Sivas'tan gezmek için geldiği Kapadokya'da karla karşılaşmanın heyecanını yaşadığını söyleyerek, "Buraya yaz mevsiminde de gelmiştik fakat kışın buranın nasıl olduğunu merak ediyordum. Buradaki güzel manzaranın herkes tarafından görülmesini tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

Hüseyin Kaya, görülmekte olan kuraklığın son bulmasını dileyerek, "Kapadokya'ya daha öncesinde de birkaç kez gelmiştim. Burada kışın manzara daha güzel ve daha da iyi görünüyor. Bu yıl Anadolu'ya kış geç geldi, kar yağışlarının devam etmesini isterim." şeklinde konuştu.

Ailesi ile yarıyıl tatilinden dolayı bölgedeki Ada Ceylin'de kar yağışı sonrasında peribacaların yer aldığı alandaki manzaraya hayran kaldığını söyledi.

Hem fotoğraf çekiyor hem geziyorum

Peribacalarını fotoğrafladığını söyleyen Ceylin, "Kapadokya, kar yağmasının ardından çok güzel görüntüleri bünyesinde barındırıyor. Fotoğraf çekmek için de oldukça uygun. Hem fotoğraf çekiliyor hem de geziyorum." şeklinde konuştu.

Meteorolojik verilere göre, kar yağışının bölgede hafta başına dek süreceği ifade ediliyor.

Yorumlar (0)