Bölge halkı tedirgin! 'Yerin altından ses geliyor' iddiası ekipleri harekete geçirdi

Siirt'te bir köyde yerin altından gelen sesler, bölge halkını tedirgin etti. AFAD, konuyla ilgili harekete geçerek, bölgeye ivme ölçer sistemi kurdu. Bölgedeki muhtemel sarsıntılar, kurulan sistem aracılığıyla 24 saat takip edilecek. Ekiplerin, yerden ses geldiğini bildiren Tillo ilçesine bağlı Akyayla köyünde de ayrıca incelemede bulunacağı aktarıldı.

YAŞAM 08.09.2022, 10:40
Bölge halkı tedirgin! 'Yerin altından ses geliyor' iddiası ekipleri harekete geçirdi

Siirt'te Meydandere köyünde yerin altından sesler gelmesi çevredekileri paniğe sevk etti. Köyde incelemeler yapan AFAD, kurduğu ivme ölçer sistemiyle 24 saat boyunca sarsıntıları takip edecek. Ayrıca ekiplerin yer altından ses geldiğini aktaran Tillo ilçesine bağlı Akyayla köyünde de incelemede bulunacağı ifade edildi.

Yer altından gelen ses paniğe sebep oldu

AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun başkanlığında, AFAD Deprem Dairesi jeofizik yüksek mühendisi Kudret Tekin, jeoloji yüksek mühendisleri Aytaç Apak ve Turgay Kuru ile AFAD İl Müdürlüğüne bağlı jeoloji mühendislerinden kurulan ekip, köyde incelemede bulundu.

24 saat takip edilecek

Köyün farklı yerlerinde inceleme yapan ve köy muhtarı Necmettin Baykara'dan detayları öğrenen ekipler, köyde yaşanabilecek depremin dışında doğal ve yapay sarsıntıların AFAD'a anında bildirilmesi için ivme ölçer sistemi kurdu. Kurulan sistem sayesinde muhtemel sarsıntılar 24 saat takip edilecek.

Köyün farklı bölgelerinde 48 kanallı sismik cihazla ölçü alan ekipler, 100 metre derinliğine kadar zemin profilini belirleyecek.

Bir köy daha incelenecek

Ekiplerin, yer altından ses geldiğini aktaran Tillo ilçesine bağlı Akyayla köyünde de incelemeler yapacağı ifade edildi.

"Köydekiler tedirgin oluyor"

Yer altından gelen seslerin ürkütücü olduğunu söyleyen Meydandere Köyü Muhtarı Necmettin Baykara, yer altından gelen patlama sesi sebebiyle köylülerin geceleri uyuyamadıklarını aktardı. Baykara, “Bu sıkıntılar sebebiyle yer altında bir mayın gibi sesler geliyor. Tuhaf sesler. O sırada bütün köy tedirgin oluyor. Tüm evler sallanıyor, o esnada bütün köy tedirgin oluyor. Gece yattığımda saat 2 civarında bir mayın sesi geldi. Bütün köy korkudan uyandı. Köy halkı endişelidir. 2-3 defa oldu, herkes bunu duyuyor. Bunun sonucunu almak istiyoruz, neyin nesidir” sözlerini kullandı.

"72 yaşındayım, böyle korkunç bir ses görmedim"

Geceleri yer altından gelen sesler yüzünden uyuyamadığı için nöbet tuttuğunu belirten köy sakinlerinden Sabri Yıldırım, kendisinin ve köy kalkının yer altından gelen sesler sebebiyle tedirgin olduklarını aktardı. Yıldırım, “72 yaşındayım bunun gibi korkunç bir ses görmedim. Herkes 'evimin altından bu ses geldi' diyor. Evden kaçıp evine bakıyor, evde bir şey yok. O kadar korkunç bir ses. Gece nöbet tutuyoruz, yatmıyoruz. Köy halkı tedirgindir. Büyük küçük herkes diyor 'Bu ne olacak?' Herkes korkuyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)