Bodrum'da arabanın çarptığı hamile sokak köpeğinin 9 yavrusu öldü

Muğla’ya bağlı Bodrum ilçesinde hamile köpeğe araba çarptı. Yaklaşık 6 saat süren cerrahi operasyona alınan köpek için Bodrum Belediyesi veterinerleri büyük bir çaba sarf etti. Talihsiz köpeği kurtarmak için uzun süre mücadelede veren veterinerler, karnındaki yavruları kurtaramadı ama anne köpeği kurtarmayı başardı.

YAŞAM 06.02.2021, 19:27 08.02.2021, 09:21
Bodrum'da arabanın çarptığı hamile sokak köpeğinin 9 yavrusu öldü

Dün gece geç saatlerde Turgutreis'te bir arabanın çarpıp kaçtığı hamile köpek, bölgeden geçen duyarlı vatandaşların ihbarının ardından Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü personelleri tarafından Turgutreis Bakımevi'ne nakledildi. 

Yavrular kurtarılamadı

Torba Geçici Hayvan Bakımevi’nde görev yapan veteriner hekimler Buse Esra Erkuşöz ve Ayşe Elvan Canbakan, hamile köpeği acilen operasyona almak maksadıyla gece yarısı evlerinden hızlı bir biçimde Turgutreis Geçici Hayvan Bakımevi’ne gitti. Yaklaşık olarak 6 saat boyunca sokak köpeğinin cerrahi operasyonunu gerçekleştiren veteriner hekimler, başarılı bir ameliyatla anne köpeğin hayatını kurtardı. Fakat anne karnında gelişimlerine devam eden yavrular, çarpmanın etkisiyle kaynaklanan yaralanmalar sebebiyle kurtarılamadı.

Yorumlar (0)