Beyoğlu’nun ortasında silahlı çatışma çıktı

İstanbul Beyoğlu’nda tesadüfen karşılaşan iki husumetli grubun kavgası kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü. Mermilerin havada uçuştuğu bölgede büyük panik yaşandı.

YAŞAM 21.09.2022, 16:40
Beyoğlu’nun ortasında silahlı çatışma çıktı

Edinilen bilgilere göre olay, önceki gün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Okmeydanı’nda yürüyen 2 kişi, tesadüfen husumetli oldukları şahıslarla karşılaştı. İki grup arasındaki sözlü tartışma kısa süre içerisinde kavgaya dönüştü. Tekme tokat birbirine giren şahıslar, ardından silahlarına sarıldı. 

Silahlar peş peşe ateşlendi

Motosikletli arkadaşının darp edildiğini fark eden bir kişi de bölgeye koşarak silah sıkmaya başladı. Silahların peş peşe ateşlendiği bölgede büyük panik yaşanırken, vatandaşlar güvenli bir nokta bulabilmek için mücadele etti. Bir süre sokak ortasında silahlı çatışmaya giren zanlılar, ardından yaralı halde kaçarak izlerini kaybettirdiler. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, bölgedeki tüm kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Öte yandan yerde bulunan çok sayıda kovan da poşet içine konularak emniyete götürüldü. 

Sokakta yürürken yakalandı

Polis ekiplerine ifade veren E.Ç. isimli bir şahıs, çatışmaların devam ettiği esnada bir kişinin kendisine poşet içinde silah verdiğini belirtti. Çok korktuğu için polis ekiplerini bilgilendirmek istediğini dile getiren E.Ç., ardından tabancayı teslim etti. Bölge genelinde uzun soluklu bir çalışma başlatan ekipler, çatışmaya karışan kişilerden birinin E.E. olduğunu belirledi. Semtteki bir sokakta yürürken yakalanan E.E. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. 

1 firari zanlıyı yakalamak için çalışmalar sürüyor

Emniyette ifade veren zanlı, çatışmaya karışan diğer isimlerin M.A.Y. ve Esat E. olduğunu itiraf etti. İki şahsı da evlerine baskın düzenleyerek yakalayan polis ekipleri, yaralı durumdaki zanlıları Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Burada tedavileri tamamlanarak taburcu edilen zanlılar, ardından polis merkezine getirildi. Buradaki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sonrasında mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi. Çatışmaya karıştığı öğrenilen ve firari durumda olan Batuhan isimli şahsı yakalamak için de çalışmalar sürüyor. 

Yorumlar (0)