'Bazı generaller istifa etti' iddialarına MSB’den yalanlama

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bazı generallerin istifa ettiği yönünde çıkan iddialara yönelik bazı basın organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, “Yalnızca 2 generalimiz sağlık ve ailevi sebeplerle emeklilik talebinde bulunmuş ve söz konusu talepleri kabul edilmiştir” açıklamasını yaptı.

YAŞAM 23.09.2021, 11:12
'Bazı generaller istifa etti' iddialarına MSB’den yalanlama

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, emeklilik talebinde bulunan generallere ilişkin basında çıkan gerçeği yansıtmayan haberler hakkında açıklama yaptı.

“Sadece 2 general emeklilik talebinde bulunmuştur”

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“TSK’da görev alan her personelin bu kutsal görevi seçmesi kadar emeklilik talebini iletmesi de en doğal hakkıdır. 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’ndaki düzenlemeler kapsamında emeklilik hakkını kazanmaları şartıyla dileyen bütün TSK personeli görevini ifa esnasında kendi iradesi ve isteği ile ocak-şubat veya temmuz-ağustos döneminde emeklilik talebinde bulunabilmektedir. Bu çerçevede, emeklilik dilekçelerinin alınması, 31 Ağustos 2021’de sona ermiştir. Yalnızca 2 generalimiz sağlık ve ailevi sebeplerle emeklilik taleplerini iletmiş ve bu talepleri kabul edilmiştir. Bu 2 generalimizin emeklilik taleplerini sıra dışı bir şey gibi göstererek TSK’da bir problem varmış gibi göstermek, isimler ve sayılar vererek olumsuz algı oluşturmak için uğraşmak; iyi niyetle açıklanması dahi mümkün olmayan, bir yandan emeklilik talebindeki personelimizin kişilik haklarına saygısızlık bir yandan da TSK’yı yıpratmaya yönelik algı çabaları olarak değerlendirilmektedir. Asılsız haberler yoluyla hakları ihlal edilen personelimizin, gerçeği yansıtmayan yorum ve haberlere karşı her çeşit hukuki yola başvurma hakkı saklıdır”

Yorumlar (0)