Balıkesirlileri sahura mehter takımı uyandırdı!

Balıkesir’in Ege Mahallesi, önceki gece sahura büyük bir sürprizle uyandı. Sokakları tek tek gezen mehter takımı, marşlar çalarak vatandaşları sahura davet etti.  

YAŞAM 17.04.2022, 11:34 18.04.2022, 09:19
Balıkesirlileri sahura mehter takımı uyandırdı!

Ramazan ayında sokakları gezmeye devam ettiklerini belirten mehter takımı üyeleri, kendilerine gösterilen yoğun ilgi sebebiyle de çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Bölgede yer alan sokakları tek tek ziyaret ederek; ‘Ceddin Deden’ ve ‘Plevne Marşı’ gibi pek çok marşı seslendiren mehter takımı, mahalle sakinleri tarafından da uzun süre ilgiyle takip edildi. 

“İnsanlarımıza bir farklılık yaşatmak istedik”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan mehteran üyesi Tevfik İstek, yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını ve bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirerek, “İnsanlarımıza bir farklılık yaşatmak istedik. Yaklaşık 20 kişiden oluşan bir ekibimiz var. Ancak sahurda böyle bir etkinlik düşündüğümüz için dört kişi olarak katıldık. Balıkesir halkının böyle şeylerden hoşlandığını biliyoruz. Şehrimize de yakışıyor. Geçtiğimiz günlerde de buna benzer şekilde bir sahur etkinliğimiz olmuştu. Bizi görenler bazen gözyaşlarını tutamıyorlar, biz de onları görünce duygulanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Vatandaşlardan mehter takımına yoğun ilgi

Vatandaşlar tarafından uzun süre video ve fotoğrafları çekilen mehter takımı üyeleri, bu tür etkinliklere ilerleyen günlerde de devam etmek istediklerini belirttiler. 

Yorumlar (0)