Bakanlıktan "Atakan Kayalar" açıklaması!

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, henüz 10 yaşında olmasına rağmen felsefe üzerine yaptığı konuşmalarla sosyal medyanın gündemine oturan Atakan Kayalar için pedagojik yönlendirme ve rehberlik hizmeti sağlanmaya başlandığını açıkladı.

YAŞAM 21.02.2020, 14:12
Bakanlıktan "Atakan Kayalar" açıklaması!

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, henüz 10 yaşında olmasına rağmen 5 ayda okuduğu 250 kitap ve felsefe üzerine yaptığı konuşmalarla sosyal medyanın gündemine oturan Atakan Kayalar için harekete geçti. 

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Saygıdeğer basın mensuplarının ve kamuoyunun dikkatine; Bir çocuğumuzun gelişim özellikleri üzerinden yürütülen tartışmalar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Her çocuğun pedagojik gelişim hızının ve düzeyinin farklı olabileceğini unutmadan, çocuklarımızın üstün yararını ve haklarını gözetmeliyiz." ifadeleri kullanıldı.

Çocukların potansiyelleri, yetenekleri ve davranış biçimlerinin uzmanlar tarafından çok boyutlu ve ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, "Ancak doğru destek ve yönlendirme ile çocuklarımızın sağlıklı gelişimini sağlamak mümkün olduğundan, bütüncül değerlendirme yapılmadan münferit birkaç video üzerinden çocuğumuza dair beyanların menfi etkileri olacaktır. Bakanlık olarak, yürüttüğümüz mesleki çalışma çerçevesinde, uzmanlarımız çocuğumuz ve ailesi ile görüşmüştür." denildi. 

Açıklamada, Atakan Kayalar'ın ihtiyaçlarına göre en doğru ve sağlıklı pedagojik yönlendirme ve rehberlik hizmetinin sağlanmaya başlandığı belirtilerek, "Çocuğumuzun, sosyal medya üzerinden saldırıya ve tehditlere maruz kalması, ailemizi derinden üzmekte ve kaygılarını arttırmaktadır." ifadelerine yer verildi. 

Çocukların herkesin ortak sorumluluğu olduğu vurgulanan açıklamada, "Çocuk ve aile ile ilgili çalışmaların sağlıklı yürütülebilmesi için basın kuruluşlarımızın ve sosyal medya kullanıcılarının hassasiyetini beklemekteyiz." denildi. 
 

Yorumlar (0)