Askerlik yoklaması için sağlık muayenesine gitti, hayatı kurtuldu!

Denizli'de ikamet eden 20 yaşındaki Ersin Ayvaz, askerlik yoklamasında sağlık muayenesinde böbrek yetmezliği olduğunu öğrendi. Ayvaz'ı sağlığına ise babasının verdiği böbrek kurtardı.

YAŞAM 04.02.2021, 14:20 05.02.2021, 09:20 Hanife
Askerlik yoklaması için sağlık muayenesine gitti, hayatı kurtuldu!

20 yaşındaki Ersin Ayvaz, Bekilli ilçesinde bir fabrikada çalıyor.

Askerlik yoklaması için hastaneye giden Ayvaz’ın,  yapılan testler sonucunda böbrek rahatsızlığı olduğu tespit edildi.



Ayvaz, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesine sevk edildi ve burada yapılan tahliller sonucunda böbrek naklinin yapılamasına karar verildi. 

Ayvaz’ın 52 yaşındaki babası Ahmet Ayvaz ile dokusunun uyumlu olduğu tespit edilince, babasının böbreği genç delikanlıya nakledildi. 

Ahmet Ayvaz yaptığı açıklamada oğlunun sağlığına yeniden kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek gelişmeleri şu sözlerle anlattı:

“Benim böbreğim uyması için çok dua ettim. Dokuların uygun olduğunu öğrendiğimde 'Benden alın oğluma nakledin' diye söylemiştim. Nasıl olsa bende bir böbrek daha var. Ben bir eksiklik hissetmem diye düşünüyorum. Oğluma can feda.”

Babasından aldığı böbrekle sağlığına kavuştuğu için şanslı olduğunu dile getiren Ersin Ayvaz, belirterek, askerlik muayenesinde çıkan sonuçlar üzerine kendisini Denizli'ye yönlendirdiklerini ve nakil sürecinin yaklaşık 1,5 ay sürdüğünü söyledi. Ayvaz, babasının kendisine bir hayat bağışladığını belirtti ve “İyileştikten sonra da inşallah askerlik görevimi daha sağlıklı bir şekilde yapmaya gideceğim." İfadelerine yer verdi.

Yorumlar (1)
Kaya 3 yıl önce
Geçmiş olsun