PerfomLab’e başvurular, Kundura Sahne’nin açık çağrısıyla başladı

Beykoz Kundura bünyesinde 2021’de açılışı yapılan sanat ve düşünce programı KunduraLab, performans alanında disiplinlerarası ve uluslararası konsept ve pratik geliştirme programı olan PerformLab programına başvuruların açıldığını duyurdu.

KÜLTÜR-SANAT 04.02.2021, 14:41 05.02.2021, 09:20
PerfomLab’e başvurular, Kundura Sahne’nin açık çağrısıyla başladı

2021’in bahar aylarında kapılarını açmayı planlayan Beykoz Kundura’nın performans sanatlarına yönelik etkinliklerinin yer alacağı ‘Kundura Sahne’, pefromans alanında yeni çalışmalara ev sahipliğ yapılacak olan PerformLab programı için çalışmalara başlıyor. 4 Şubat itibariyle başlayan programa başvurular1 Mart’a kadar sürecek. Seçilen sanatçılar ise, 22 Mart’ta açıklanacak.


 

10 sanatçı seçilecek

PerformLab’in düzenleyeceği ilk atölye, ülkemizde performans sanatına ilgi duyan, deneyimi olan ve yeni üretimlere kafası her zaman açık olan sanatçıları kabul edecek. Beykoz Kundura’nın web adresi beykozkundura.com'dan başvuruların alınacağı PerformLab, 29 Mayıs – 6 Haziran 2021 tarihleri arasında düzenlenecek. Başvurular arasından seçilecek olan 10 sanatçı ise, atölyeye katılımcı olarak çağırılacak.

Productiehuis Theater Rotterdam ortaklığında ve Dutch Performing Arts’ın desteğiyle gerçekleştirilecek olan PerformLab’in ilk atölyesinin sanatçıları, jüri tarafından belirlenecek. Jüride ise; araştırma ve sanatsal üretimlerini performans alanında devam ettiren Ayşe Draz, Productiehuis Theater Rotterdam'in Sanat Koordinatörü Melih Gençboyacı, performans sanatları küratörü ve yapımcısı Pelin Başaran ve Beykoz Kundura’nın küratörlüğünü yapan kültür&sanat direktörü S.Buse Yıldırım yer alıyor.

Hollanda ve Türkiye’den sanatçılar bir araya gelecek

Atölye kapsamında, Türkiye’den ve Hollanda’dan sanatçılar da bir araya gelecek. Çalışmalarına Holanda’da devam ettiren sanatçılar  Cherish Menzo, Benjamin Kahn ve Khadija El Kharraz Alami de atölyede olacaklar. Atölyeye deneyimli sanatçılar beklenirken, katılım ise ücretsiz olarak gerçekleşecek.

FelsefeLab etkinlikleri ise, Beykoz Kundura kapsamında devam ediyor. Dr. Umut Eldem’in konuşma serisi, 11 Şubat’ta “Yapay Zeka Hakları”, 25 Şubat’ta da “Geleceğin Sentetik Dünyası” başlıklarıyla devam edecek.

Yorumlar (0)