Artvin'den nefes kesen kareler

Artvin'in Sakin Şehir (Cittaslow) unvanlı ilçesi Şavşat'ta sonbahar görsel bir şölene dönüştü.

YAŞAM 28.10.2019, 10:07 28.10.2019, 10:19

Şavşat ilçesi muhteşem doğasıyla her mevsim ziyaretçilerini ağırlarken sonbaharda oluşan birbirinden özel görüntülerle ayrı bir görsel şölen yarattı. Şavşat'ta çekilen fotoğraflar adeta birer yağlı tablo gibi, görenleri kendine hayran bırakıyor.

İlçede en çok ilgi gören noktalardan biri olan Karagöl, kalp şeklindeki görüntüsü ve muhteşem orman yansıması fotoğrafçıları kendisine çekiyor. 

Ahşap köy evleri ve yeşilin binbir tonuyla adeta masal diyarlarını andıran Şavşat, yerli ve yabancı turistler için harika bir durak oluyor.

Şavşat'ı fotoğraflamak için Rize'den gelen İhsan Sağbaş, "Buraya ailecek fotoğraf çekmeye geldik. Şavşat'ın doğasını çok seviyoruz. İlkbaharda çiçekler açınca ve sonbaharda doğanın yeşilini, sarısını bir arada görmek için mutlaka geliyorum. Burası adeta bir cennet, herkesin gelip görmesi lazım." dedi.

Fotoğrafçı Orhan Namlı da, "Fotoğrafçılıkla uğraştığım sıkça gidip geldiğim bir yer burası. Konseptini çok beğeniyorum. Görsel olarak sonbaharı daha çok tercih ediyorum çünkü daha etkileyici görüntüler veriyor. Doğası gerçekten çok güzel ama insanların bu doğayı çok hor kullandığını görüyoruz. Çevre temizliğine dikkat edilse, insanlar bilinçlendirse buralar çok daha güzel olur." şeklinde konuştu.

Yorumlar (2)
ymr 5 yıl önce
Canım memleketim...
Yagmur 5 yıl önce
Canım memleketim...