Rusya: Askerî polisimiz devriye geziyor!

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye ile Rusya arasında yapılan mutabakat dolayısıyla Suriye'nin kuzeyinde Rus askerî polisinin yeni güzergahlarda devriye gezdiğini duyurdu. 

GÜNDEM 28.10.2019, 10:17
Rusya: Askerî polisimiz devriye geziyor!

Rusya Savunma Bakanlığının Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Rus askeri polisinin mutabakat gereği Suriye - Türkiye sınırında devriye gezdiği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, "Rus askeri polisi, Acemi-Karakoza-Kobani-Koran, Kamışlı-Fakira, Kamışlı-Simalka güzergahlarında devriye faaliyetinde bulundu." ifadesi kullanıldı.

"Türk-Rus ortak devriyeleri başlayacak"

Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakat gereği yarın akşama kadar bölgede bulunan tüm YPG/PKK terör örgütü unsurlarının çıkarılması gerektiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"29 Ekim saat 18.00’e kadar Kürt unsurlarının ve silahlarının Suriye-Türkiye sınırının 30 kilometre dışına çıkarılması gerekiyor. Bundan sonra Barış Pınarı Harekatı alanı sınırlarının batısı ve doğusunda 10 kilometre derinlikte Kamışlı şehri hariç Türk-Rus ortak devriyeleri başlayacaktır." 

Yorumlar (0)