Art arda gelen kazalar, denetimleri sıklaştırdı 

43 ilin geçiş noktası olması sebebiyle “Anadolu kapısı” ya da “Anadolu kavşağı” olarak bilinen Kırıkkale’de otobüs denetimleri sıklaştırıldı. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler için gece denetimlerinde HES kodu, emniyet kemeri ve takograf kontrolleri aralıksız devam ediyor. 

YAŞAM 11.08.2021, 09:46 12.08.2021, 11:22
Art arda gelen kazalar, denetimleri sıklaştırdı 

Son bir haftada art arda gelen otobüs kazaları, yaralı ve vefat haberlerinin ardından şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere denetimler artırıldı. Daha fazla canın yanmaması için yapılan denetimlerde ülkenin kilit noktası olan Kırıkkale tercih edildi. 43 ilin geçiş noktası konumunda olan kavşak noktasında denetimler özellikle gece saatlerinde yapılıyor. 

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ve Kırıkkale Valiliği tarafından koordine edilen denetimlerde takograf, HES kodu, emniyet kemeri, hız sınırı gibi konularda uyarılar yapıldı.  



Onca kazaya rağmen kemer takmayanlar vardı 

Gece yarısı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde yapılan denetimlerde şoförlerin yolculuk süreleri kontrol edilirken özellikle emniyet kemeri vurgusu yapıldı. Sık sık yaşanan kaza ve vefatlara karşın emniyet kemerini takmayan pek çok kişi vardı. Yolcular, kemerlerin takılması konusunda sık sık uyarıldı. 



“Kazalar, yorgunluktan oluyor” 

İstanbul’dan Kars’a yolcu taşıyan otobüs şoförü Ramazan Günçe: “Kazalar, yorgunluktan oluyor. Biz dinleniyoruz, yatıyoruz. Kars’a gittiğimizde de dinleniyoruz ama bazı arkadaşlarımız hiç dinlenmiyor. Şimdi mesela biz mola vereceğiz, yerime yedek şoför geçecek. Tüm şoförlerin dinlenmesi lazım.” 

Yorumlar (0)