Balıkesir’de yolcu otobüsü devrildi: 17 kişi yaralandı, 15 kişi vefat etti

Balıkesir’de seyir halinde olan şehirlerarası yolcu otobüsü kontrolden çıkarak devrildi. İlk belirlemelere göre 17 kişi yaralandı, 15 kişi vefat etti. 

YAŞAM 08.08.2021, 09:03 08.08.2021, 13:05
Balıkesir’de yolcu otobüsü devrildi: 17 kişi yaralandı, 15 kişi vefat etti

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Çevre Yolu’ndan Edremit ilçesine doğru seyir halinde olduğu öğrenilen şehirlerarası yolcu otobüsü, kontrolden çıktı. Şoför tarafından kontrol edilemeyen otobüs, yolun sağ tarafına doğru devrildi. Birkaç kez takla atarak durabildiği öğrenilen otobüsün içerisinde yaklaşık 40 yolcu bulunuyordu. 



İlk belirlemelere göre 15 kişi vefat etti 

Olay yerine çağırılan polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri, vatandaşların kurtarılması için çalışmaları hızla başlattı. Olay yerindeki ilk belirlemelere göre yolcular arasında 11 kişi vefat etmiş ve 17 kişi de yaralanmıştı. Durumu ağır olan 4 kişi en yakın hastaneye kaldırıldı fakat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 



Yaralı 17 kişinin de çevre hastanelere kaldırıldığı kaza için soruşturma başlatıldı. 



“Sebep, virajı dönememesi olabilir” 

İncelemelerde bulunmak için bölgeye giden Vali Hasan Şıldak, kaza ile ilgili şunları aktardı: “Otobüs, Zonguldak-İzmir seferini gerçekleştiriyormuş. Tam kaza sebebi belli değil ama bölgede bir viraj var. Sanıyorum ki orayı dönemeyip devrildi. Konu hakkında incelemeler devam ediyor.” 



Olay mahallinin ardından yaralıları ziyaret eden Şıldak, 17 kişinin de durumunun iyi olduğunu ve yaralananların tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını; hayatını kaybedenler için işlemlerin başlatıldığını açıkladı. 
 





Yorumlar (0)